Empo TV

Krigsveteranen Tom "Captain Tom" Moore er død

Tirsdag døde den britiske krigsveteranen Tom Moore, 100 år gammel. Våren 2020 ble han kjent over hele verden i forbindelse med at han gikk med rullatoren rundt huset sitt - og på den måten samlet han inn mange penger til det britiske helsevesenet.

Publisert:

Moores datter, Hannah Ingram Moore, meldte dødsbudskapet via Twitter , og årsaken til farens dødsfall var lungebetennelse - i tillegg til at han uken hadde fått påvist Covid-19. - Vi er så takknemlige for at vi var med Tom under de siste timene av hans liv, heter det i en uttalelse som hun og søsteren hennes, Lucy, har gitt.

Før 100-årsdagen sin satte Moore følgende mål: Han skulle gå 100 ganger rundt huset sitt, og samle inn 1000 pund til helsevesenet. Mellom rundene sa han til Reuters: - Jeg vil fortsette å gå så lenge folk bidrar med penger til den fantastiske saken. I ettertid tok det helt av, og donasjonene strømmet inn fra hele verden. Tilslutt hadde Moore samlet inn nær 400 millioner norske kr., og i kjølvannet av det historiske stuntet ble han slått til ridder av dronning Elizabeth 2.

- Toms fantastiske innsamling brøt rekorder, inspirerte hele landet og var et fyrtårn for oss alle i coronavirus-tåka, sa Storbritannias statsminister Boris Johnson da Moore ble slått til ridder. Og i etterkant kunne Moore titulere seg som den eldste til å ha havnet på førsteplass på de britiske hitlistene da han, sammen med artisten Michael Ball, sang deres versjon av "You'll Never Walk Alone".

Les hele saken: Krigsveteran og coronahelt «Captain Tom» er død – VG

Kilde vg.no, dagbladet.no

Publisert av: Anders Teslo