Empo TV

Kultfilm:

Just Friends

Hei og hå nå er det jul igjen, og da er det duket for årets første julekultfilmanmeldelse.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2021 kl 11:03

Ryan Reynolds har i snart 20 år underholdt med å spille en kjekkas som er kjapp i replikken. I dag skal vi ta en kikk på en av hans få julefilmer, nemlig "Just Friends" fra 2005.

Hvordan ville Ryan Reynolds se ut om han var feit? I filmen møter vi Chris Brander er her vi møter Chris Brander (Ryan Reynolds), en overvektig tenåring som har krøllete hår, regulering og som kun har en venn, Jamie «Amy smart».

Han er forelsket, men vet ikke hvordan han skal si det til henne, hun er glad i han som en venn. Etter at hele skolen finner ut at han er forelsket i henne, blir han mobbet vekk fra en fest. I respons sier Chris til dem at han skal vise dem.

Vi hopper 10 år frem i tid. Chris er en kjekk musikkprodusent som er i toppform og som går på de mest eksklusive festene. Han har lagt fortiden bak seg. Sjefen hans gir han et oppdrag som går ut på å sørge for at en plate-deal blir gjennomført, men Chris må være med pop-stjernen Samantha James (Anna Farris).

Samantha er sprø og vil gjerne ha Chris for seg selv. De skal feire jul i sammen i Paris, men en flyulykke på reisen fører til at de må nødlande i New Jersey, like ved den lille byen Chris vokste opp.

Her møter han Jamie igjen, etter mange år. Byen får et ganske stort sjokk når de ser hvordan Chris har forvandlet seg og her er det mange fine dialogscener.

Dette er en av komediene som aldri har blitt en kjempehit, men filmen byr på mye god humor. Den viser også hvor god Ryan Reynolds er på komedie.

Julen er ikke hovedfokus i filmen, men vi ser flere ganger hvordan folk gjør klar til høytiden. Det er litt deilig å se en film med jul som bakgrunnsteppe. Humoren er i samme still som kultklassikeren Van Wilder fra 2002, hvor Ryan Reynolds også hadde hovedrollen. Filmen har fått mange gode tilbakemeldinger, med god grunn, og derfor er" Just friends" en potensiell julekultfilm.