Empo TV

Kulturnytt mandag 21. september 2020

Storeslem for "Watchmen" under årets Emmy-galla

Publisert:

Søndag var det klart for den 72. Emmy-utdelingen i USA, som kan karakteriseres som fjernsynsbransjens Oscar. Fra et tomt Staples Centre i Los Angeles ledet talkshow-stjernen Jimmy Kimmel det hele, og serverte følgende stikk til president Donald Trump: - Selvsagt er jeg her alene. Dette er ikke et valgmøte for "Make America Great Again". Om koronapandemien sa Kimmel: - Du vet va de sier. Du kan ikke ha et virus uten en vert. Det ble delt ut priser i 23 kategorier, og programmet som hentet hjem flest priser var HBO-serien "Watchmen" (11 priser). "Shitt's Creek" vant 5 priser, inkludert prisen for beste komiserie.

Les hele saken: https://www.nrk.no/kultur/prisdryss-for-komiserien-_schitt_s-creek_-1.15168080

Kilde: nrk.no

Operakveld i Stjernekamp

Lørdag var det klart for opera i NRK-programmet "Stjernekamp". På grunn av stemmetrøbbelet som oppstod i forrige runde, ble Sandra Lyng med videre til ukens runde. Her fremførte hun "Lascia ch'io pianga" fra "Rinaldo" av Georg Friedrich Händel, og gikk videre. Den som måtte forlate "Stjernekamp" lørdag kveld var Hege Øversveen, og dermed er det 8 deltakere igjen i årets konkurranse. Nå venter "Norsk på Norsk" kommende lørdag.

Les hele saken: https://www.nrk.no/kultur/operabesok-sendte-hege-ut-av-stjernekamp-1.15167552

Playstation 5 slippes i Norge 19. november

Etter flere måneders spekulasjon, er det klart at Playstation 5 slippes i butikkene torsdag 19. november, altså om litt under 2 måneder. Da konsollen lanseringsdatoer og pris ble annonsert onsdag kveld, ble det også klart at forhåndsbestillingen av den nye konsollen ville starte opp allerede dagen etter (17. september), noe som resulterte i et salig kaos. I en melding som ble lagt ut på Playstations Twitter-konto innrømmer selskapet bak konsollen, Sony, at lanseringen ikke gikk etter planen:

"La oss være ærlige: PS5-forhåndsbestillingene kunne ha gått mye bedre. Vi beklager virkelig for det. Vi vil legge ut flere PS5-konsoller til forhåndsbestilling over de neste dagene - forhandlere vil dele mer informasjon. Og flere PS5er vil bli tilgjengelige gjennom hele året."

PS! Microsoft-konsollene XBOX Series X og Series S slippes 10. november i Norge, 2 dager før Playstation 5 slippes i USA.

Les hele saken: https://www.gamereactor.no/sony-beklager-playstation-5kaos-lover-flere-konsoller/

Kilde: gamereactor.no, microsoft.no

Publisert av: Anders Teslo