Empo TV

Kvikkleireskredet i Gjerdrum

Natt til onsdag 30. desember raste flere hus på Ask i Gjerdrum kommune ut som følge av et kvikkleireskred. Til nå har 7 personer omkommet og 3 personer er savnet som følge av skredet.

Publisert:

- Arbeidet pågår for fullt i denne redningsaksjonen. Det er ikke meldt om nye funn. Operasjonen pågår for fult slik vi har planlagt. Vi fortsetter utover dagen og ettermiddagen, sa Roger Pettersen fra Øst politidistrikt da han, og Gjerdrums ordfører Anders Østensen hadde pressekonferanse mandag formiddag. Tidligere på dagen mente politiet at det fortsatt er håp om å finne overlevende, og den nåværende planen til redningsmannskapene er å gå igjennom alle luftlommer. - Letemannskapene startet i går kveld på et nytt område der hundene har markert. Der fortsetter vi i dag. Det er store hus og tidkrevende, og alt må flyttes for hånd. Det gjøres en kjempejobb der ute som er tung. Vi kommer til å bruke hele dagen på dette området, sa innsatsleder brann, Morten Thoresen.

Da en av politihundene lørdag kveld, tråkket den igjennom et vindu. Dette resulterte i et stygt kutt, og hunden ble siden fraktet til en veterinær. - Han vil bli bra, men kan dessverre ikke bidra her lenger. Ytterligere et par hunder har skadet seg i søket, men vil være raskt tilbake i arbeid, skriver en av hundeførerne i et Facebook-innlegg som kommer fra Oslo politidistrikt.

Les hele saken: Ingen nye funn i Gjerdrum i natt – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo