Empo TV

Lerhol er koronavaksinert

Senterparti-politiker Torstein Lerhol (34) fra Vang i Innlandet har sykdommen spinal muskelatrofi, og har høy risiko for å bli alvorlig syk av covid 19-sykdommen. Nå er han koronavaksinert, etter å ha bodd på familiegården siden mars i fjor.

Publisert:

- Det var enormt befriende å få vaksinen, så jeg kan senke skuldrene litt, sier Lerhol til Handikapnytt, før han fortsetter: - Jeg har nå vært isolert med kun nærmeste familie og assistenter siden mars, så det var utrolig deilig å kunne treffe kollegaer igjen og å starte å jobbe i et lokalt kontorlandskap med bedre internett. Det betyr mye mentalt.

Hos Folkehelseinstituttet har man laget en prioriteringsliste hvor det står hvem som skal få vaksinen først. De eldste, samt de som bor på institusjon, havner i gruppe 1, mens ynge mennesker med underliggende sykdommer er plassert i gruppe 4. Lerhol, som er avhengig av assistanse døgnet rundt, har blitt vurdert som en institusjonsbeboer, og har nå blitt koronavaksinert. - Jeg har en fantastisk kommuneoverlege som ser personen bak diagnose og alder fordi kommunen er såpass liten. Jeg er avhengig av å ha personlige assistenter inn og ut 24/7 som på en institusjon, så legen vurderte at jeg skulle prioriteres som institusjonsbeboer og assistentene som helsearbeidere, sier Lerhol, som er takknemlig for vurderingen.

Når det kommer til myndighetenes håndtering av koronapandemien, sier Lerhol: - På et overordnet nivå er jo på en måte tallenes tale veldig klar om at vi har håndtert denne krisen veldig bra. Vi har færre dødsfall og smittetall enn noe annet land til og med justert ut ifra folketall. Så at Norge har taklet denne krisen på en overordnet bra måte, tror jeg det er liten tvil om. Så må vi være ærlige å si at det alltid fins unntak og historier om ting som burde vært håndtert på en annen måte.

Les hele saken: Torstein Lerhol (34) koronavaksinert: – Endelig kan jeg senke skuldrene (handikapnytt.no)

Kilde: handikapnytt.no

Publisert av: Anders Teslo