Empo TV

Løvemammaene ber om prioritering i vaksine kø

Organisasjonen Løvemammaene, som fremmer interessene til funksjonshemmede og syke barn mener at pårørende og assistenter til alvorlige og syke  barn må fram i køen og prioriteres  for vaksinering  mot cobid- 19. Begrunnelsen ...

Publisert:

Organisasjonen Løvemammaene, som fremmer interessene til funksjonshemmede og syke barn mener at pårørende og assistenter til alvorlige og syke  barn må fram i køen og prioriteres  for vaksinering  mot cobid- 19. Begrunnelsen for å kreve vaksineprioritering, er at barna er helt avhengig av omsorgsinnsatsen til foreldre og ufaglærte assistenter. Løvemammaene har skrevet brev om problemstillingen til Helsedirektoratet, Helse- og omsorgsdepartementet og Folkehelseinstituttet.

– Hvis jeg blir sengeliggende, blir garantert også noen av assistentene våre det. Da er det ingen som kan ta vare på barnet mitt, sier Elin Gunnarsson i Løvemammaene til NRK. Ifølge direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet er det foreløpig ikke vurdert om foreldre og assistenter til alvorlig syke barn skal prioriteres på linje med helsepersonell. I Danmark, derimot er denne gruppa prioritert for koronavaksine.

Saken er fra Handikapnytt.no

https://www.handikapnytt

saken er publisert av Birgitte Falck-Jørgensen