Empo TV

Mer friidrett på NRK

Mens Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og de andre norske utøverne gjør seg klare til kveldens Diamond League*-stevne i sveitsiske Zürich, ble det torsdag morgen klart at NRK har sikret seg senderettighetene til friidretts-VM, friidretts-EM, Diamond League og nasjonale stevner frem til 2028.

Publisert:

- Friidretten er i en spennende situasjon både når det gjelder medieeksponering og sponsorer. Mens flere idretter kommende høst flyttes fra NRK til NENT-kanalene, så blir det mer friidrett på NRK - og NRK 1 er fremdeles Norges desidert største TV-kanal. Og sport på tradisjonell TV, spesielt hos NRK og TV2, har fremdeles godt med seere. Tradisjonell TV er ikke dødt, sier Lasse Gimnes i GimCom AS. Gimnes har tidligere vært styreleder i Sponsor- og Eventforeningen, og har i mange år fulgt med på friidretten, og er i tillegg rådgiver for Karsten Warholm og Johannes Høsflot Klæbo.

I følge analyseselskapet Sponsor Insight er Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen på hhv. 1. og 3. plass over de 10 mest populære norske idrettsutøverne i august. Tiril Eckhoff (skiskyting) kommer på 2. plass. Karsten Warholm toppet listen kontinuerlig siden april 2021. I mars 2021 var Johannes Høsflot Klæbo på topp. Jakob har vært fast inne på topp 10 over best likte idrettsutøvere i Norge de siste to årene, før han nå i sommer virker å ha etablert seg blant topp 3, sier Vegard Arntzen fra Sponsor insight. Avtalen mellom NRK og Norges Friidrettsforbund (NFIF) er lagt opp slik at Diamond League, samt friidretts-VM og friidretts-EM går på NRK frem t.o.m. 2026, men allmenn-kringkasteren har mulighet for å forlenge senderettighetene til de nasjonale konkurransene med ytterligere 2 år (dvs. frem t.o.m. 2028).

- Norsk friidrett står knallsterkt i dag, og svært fornøyd med å ha sikret de norske rettighetene i mange år framover. Vi gleder oss til å få vist frem både våre beste kvinner og menn, og våre nye talenter, heter det i en pressemelding som NRKs sportssjef Egil Sundvor har sendt ut. Og fra Norges friidrettsforbund heter det: "Seertallene for friidrett på NRK har vært formidable de siste årene med 1,5 millioner seere på det meste under sist VM, og NM har også hatt solide seertall. Friidrett hadde også flest seere på norsk TV under OL i Tokyo denne sommeren."

*Del 1 av Diamond League-stevnet går på NRK 2 fra kl. 19:00, og del 2 går på NRK 1 fra kl. 20:00.

Les hele saken: Friidretten og NRK med ny avtale – VG

Kilde: vg.no

Publisert av: Anders Teslo