Empo TV

Musikknytt fredag 12. februar 2020

Under følger noen musikknyheter fra den siste tiden, og vi starter med Spellemannprisen.

Publisert:

Snart klart for Spellemannprisen 2020

Fredag ble det kunngjort hvem som er nominert til de 23 ulike Spellemann-kategoriene. Totalt er det 98 nominerte, og av disse er Kristian Cezinando Karlsen aka. Cezinando nominert i 4 kategorier: Årets tekstforfatter, Årets musikkvideo, Årets låtskriver og Hiphop. Det kan også nevnes at "TIX" Haukeland er nominert i kategorien Årets låt, der han stiller med 2(!) sanger: "Karantene" og "Kaller på deg", og de resterende nominerte kan du finne her: Dette er dei nominerte til Spellemannprisen 2020 – NRK Kultur og underholdning

Hvem som vinner de ulike kategoriene i Spellemannprisen 2020 kunngjøres fredag 16. april, under den årlige prisutdelingsseremonien. I dagene før utdelingen vil det være mye Spellemann-stoff i alle NRKs kanaler.

Kilde: nrk.no

Rein Alexanders MGP-låt offentliggjort

Natt til mandag ble Rein Alexanders forhåndskvalifiserte GP-bidrag, "Eyes Wide Open", sluppet, og på lørdag står han på scenen på Fornebu for å vise frem bidraget. Også Stavangerkameratenes engelske versjon av bidraget "Barndomsgater", "Who I Am", har blitt sluppet, og med det er årets deltakerliste komplett. I den 5. og siste MGP-delfinalen deltar følgende bidrag:

  1. Ane.Fin - "Walking In My Sleep"
  2. TuVeia - "Bli med meg på gar'n"
  3. IMERIKA - "I Can't Escape"
  4. RIVER - "Coming Home"

På mandag skal det avgjøres hvem som får den 12. og siste finalebilletten, for da er det klart for sistesjansen. En oversikt over hvem du kan stemme på, vil komme på mandag.

Les mer om årets MGP-deltakere: Melodi Grand Prix – Eurovision Song Contest – NRK

Kilde: nrk.no

Publisert av Anders Teslo