Empo TV

Nobels fredspris 2020 tildeles Verdens matvareprogram

[b]Siden 1901 har Nobels fredspris, som har sitt navn etter den svenske kjemikeren Alfred Nobel (1833 - 1896) blitt delt ut til den eller de som har arbeidet for fred og forsoning. Årets fredspris går til Verdens Matvareprogram (WFP)[/b]. I ...

Publisert:

Siden 1901 har Nobels fredspris, som har sitt navn etter den svenske kjemikeren Alfred Nobel (1833 - 1896) blitt delt ut til den eller de som har arbeidet for fred og forsoning. Årets fredspris går til Verdens Matvareprogram (WFP).

I hennes kunngjøring fredag formiddag sa Nobelkomiteens leder, Berit Reiss-Andersen, følgende: - Nobels fredspris for 2020 tildeles Verdens matvareprogram (WFP) for deres innsats for å bekjempe sult, for deres bidrag til å bedre forholdene i konfliktområder, og for å være en drivende kraft i arbeidet med å forhindre at sult brukes som et våpen i krig og konflikt. Hun trakk også frem linken mellom sult og væpnede konflikter: - Krig og konflikter kan forårsake sult, akkurat som sult kan skape konflikter og bruk av vold. Vi kommer aldri til å nå målet om null sult, med mindre vi får slutt på væpnede konflikter.

Verdens matvareprogram ble opprettet i 1961, og er en del av De forente nasjoner (FN). Matvareprogrammets mål er å bekjempe sult og fattigdom, og det bidrar med mat og hjelp til 86 millioner mennesker i over 80 land. I dag driver matvareprogrammet nødhjelpsarbeid og utviklingsprosjekter med rundt 11 000 i sving, og finansieringen til matvareprogrammet skjer via bidrag fra privatpersoner, bedrifter, private organisasjoner og stater.

Les hele saken: Nobels fredpris 2020

Kilde: nrk.no, wfp.org

Publisert av Anders Teslo

Publisert av: Anders Teslo