Empo TV

Ny regjering ønsker ny lov med CRPD

Responsen og gleden ble storslått etter at den nye regjeringen la fram sin erklæring på tirsdag. Lenge har de funksjonshemmedes organisasjoner og flere enkeltpersoner, blant annet den kjente juristen Geir Lippestad (Ap/Sentrum) kjempet for å få ...

Publisert:

Responsen og gleden ble storslått etter at den nye regjeringen la fram sin erklæring på tirsdag. Lenge har de funksjonshemmedes organisasjoner og flere enkeltpersoner, blant annet den kjente juristen Geir Lippestad (Ap/Sentrum) kjempet for å få inn rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) i norsk lov, skriver NFUs tidligere leder Jens Petter Gitlesen i et blogginnlegg.

Det forrige stortinget avslo flere ganger det rødgrønne forslaget om å ta hensyn til den store minoritetens rettigheter, inn i norsk lov.   

Alle statsrådene i den kommende regjeringen som ledet av «Hurdalskameratene» Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) forplikter seg til å følge den nye lovteksten innført av FN. Alle kommuner er også forpliktet til å følge den nye loven etter at den blir formelt vedtatt i storingssalen.

De utviklingshemmedes hovedorganisasjon, NFU har i årenes løp etterlyst en bedre rettighetsfesting av rettighetene til denne gruppen. Om vi kan kalle alle de kommunale avslagene på flere BP-timer for historie gjenstår å se.

De unge funksjonshemmede i Norge jubler også etter at den nye regjeringsplattformen ble lagt fram. I rekken av forventningsfulle glade rettighets-forkjempere finner vi selvfølgelig også Uloba, Stopp diskrimineringen, Institusjon for menneskerettigheter, Likestillings- og diskrimineringsombudet og ikke minst Amnesty International, kampen de har ført er blitt kronet med succsé. Selv om det tok tid.

Vi kan godt si at vår kommende regjering fortjener ros og handikapbevegelsen bør nyte og feire milepælen, sier bloggskribenten og NFUs tidligere leder Jens Petter Gitlesen.

Saken er et blogginnlegg fra Jens Petter Gitlesen.

NFU:

CRPD skal bli norsk lov

Regjeringsplattformen

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen