Empo TV

Nye manuelle rullestoler har ankommet Hjelpemiddelsentralen

[b]Nav har etter 4 år fornyet avtalen for manuelle rullestoler, og for deg og meg betyr det at det blir et langt bedre tilbud på rullestoler hos Hjelpemiddelsentralen.[/b] - Er du på jakt etter en manuell rullestol, eller har behov for å ...

Publisert:

Nav har etter 4 år fornyet avtalen for manuelle rullestoler, og for deg og meg betyr det at det blir et langt bedre tilbud på rullestoler hos Hjelpemiddelsentralen.

- Er du på jakt etter en manuell rullestol, eller har behov for å skifte ut rullestolen du bruker i dag, byr det nye sortimentet på en rekke nyheter i alle poster, sier Christian Lupke, som er leder for Navs kontor for brukeranskaffelser. Den nye avtalen, som trådte i kraft 1. oktober, inneholder 8 drivaggregater og drivhjul, 4 aktivstoler for barn, samt 12 produkter for ungdom og voksne. - Det har vært god konkurranse i de aller fleste delkonkurranser. Produktene på avtale er fordelt på 18 ulike delkontrakter, som samlet sett gir et produktsortiment som dekker majoriteten av behovene til de aktuelle brukergruppene, forsikrer Lupke.

Rullestol-avtalen er i utgangspunktet inngått for to år, men Nav har mulighet til å forlenge den med to nye år. Noe som gjør at stolene som nå ruller inn på hjelpemiddelsentralene, får stå til 2024. Stoler som "Quickie Helium" og "Panthera U3 Light" er tilbake i avtalen, mens resten av sortimentet er fornyet. Årsaken til fornyelsen er at flere av leverandørene hadde gjort feil i de strenge testprosedyrene som kreves når man skal levere rullestoler og annet utstyr gjennom Nav. - Rullestolene, drivhjulene og drivaggregatene er testet etter relevante produktstandarder hos akkrediterte prøvingslaboratorier og innehar god kvalitet, forsikrer Christian Lupke.

Les hele helse saken på handikapnytt.no

Publisert av: Anders Teslo