Empo TV

Nytt tilbud for funksjonsnedsatte i Kabelvåg

Paraidrett er et idrettstilbud som er rettet mot bevegelseshemmede, blinde/svaksynte, hørselshemmede og utviklingshemmede. I Kabelvåg, som ligger i Nordland fylke, har turngruppa i tettstedets idrettsforbund besluttet at de vil innføre et slikt tilbud.

Publisert:

- I høst kjørte vi en prøverunde, for å se om det var noen interesse for tilbudet. Når hallen etter hvert åpner igjen, vil dette bli et ukentlig tilbud, forteller hovedtreneren for turn, Benedicte Ridderholt. Hun legger til: - Det er egentlig ingen grenser for hvem som kan delta. Alle som har lyst til å være i en turnhall og utforske ulike elementer er velkommen. For mennesker som trenger mye stimuli, blir en turnhall nesten som et lekeland. Her er ulike underlag og apparater som gjør at man kan bevege kroppen i alle slags retninger.

Noen har behov for assistanse, og Ridderholt håper at disse blir med til turnhallen.

- Denne gruppen får være helt alene i turnhallen, slik at de kan få utforske helt fritt, sier turntreneren som selv er utdannet fysioterapeut. Ridderholt har også studert fysisk aktivitet ved Norges idrettshøyskole.

- Som trener har man en helt annen tilnærming i paraturn enn på annen trening. For meg gir det stor glede å se at andre har det gøy og og at de får kjenne på mestringsfølelsen. De rundt vil også se at dette er et helsefremmende tiltak, sier hun.

Dersom interessen for det nye tilbudet blir stor nok, vil Ridderholt sette av flere timer til å drive med paraidrett, og dele gruppen i to. - Vi vil i alle fall holde på med dette fram til sommeren. Deretter blir det opp til styret om vi skal fortsette, sier Ridderholm.

En som har blitt bitt av treningsbasillen er Audun Mentzoni, som har Downs syndrom og autisme. - Vi er superfornøyd med dette tilbudet, og håper nå at mange flere melder seg på, sier Auduns mor, Gyri Mentzoni, som fortsetter: - For Audun gir dette tilbudet trening, men også mestringsfølelse og glede. Hun avslutter med å si: - Vi reiser to ganger i året til Valnesfjorden helsesportssenter. At han nå kan få mye av de samme mulighetene her hjemme i Kabelvåg, er noe jeg synes er veldig flott. Dette nye tilbudet er verdifullt for både barn og voksne, og jeg håper at det blir videreført.

Les hele saken: Lofotposten - Nytt tilbud for personer med funksjonsnedsettelser: – Det blir nesten som å være i et lekeland

Kilde: lofotposten.no

Publisert av: Anders Teslo