Empo TV

Og årets ord i Språkteigen er...

hadde diskutert seg frem til resultatet.

Publisert:

- Er det lov å si at jeg liker vårt valg bedre? spør språkforsker Toril Opsahl ved Universitetet i Oslo. To dager tidligere, fredag 11. desember, kunngjorde Språkrådet at årets nyord var koronaen, en beslutning som fikk kritikk fordi ordet ble sett på som forutsigbart. Språkteigen-juryen stemte på korona, og mener at de ikke kommer utenom ordet. - Vi skulle gjerne valgt et mer sensasjonelt og uventet ord, men vi kommer ikke utenom korona, sier Sylfest Lomheim, som er språkforsker ved universitetet i Agder. - Vi har ikke noe valg, legger han til.

Det er Lomheim og Opsal, samt NRKs språksjef Karoline Riise Kristiansen, som har utgjort Språkteigen-juryen. Man gikk gjennom ord som lytterne hadde foreslått, og landet altså på korona. - Ved å velge koronaen i bestemt form, får man jo ikke med alle sammensetningene, sier Opsahl, og tenker på ord som koronadugnad, koronasveis, koronakropp, koronastengt eller koronalei.

På "Språkteigen"s seierspall havnet også to andre ord på k: kohort og karantene. - Mange likte ikke ordet kohort, men etter hvert virker det som om man har omfavnet det, sier Opsahl.

Les hele saken: Korona ble årets ord i Språkteigen – NRK Sørlandet – Lokale nyheter, TV og radio

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo