Empo TV

Pfizers koronavaksine virker mot det muterte viruset

Ifølge legemiddelselskapet Pfizer og forskere ved University of Texas skal koronavaksinen fra Pfizer/BioNTech også beskytte mot det nye og muterte koronaviruset.

Publisert:

I det siste har mange land har måttet innføre nye og strengere reiseregler og, i enkelte land, sosial nedstengning. De nye vaksinene skal som i disse ager rulles ut, skal hjelpe kroppen med å kjenne igjen et spesielt protein på virusets overflate, og kjempe mot dette. Pfizer og University of Texas har funnet ut at vaksinen kan kjenne igjen 16 nye virus-varianter, og for å finne ut av om vaksinen klarte å kjenne igjen de nye variantene undersøkte forskerne blodprøver fra 20 personer som hadde fått Pfizer-vaksinen.

Laboratorietestene som forskerne har utført viser at vaksinen hjelper kroppen med å kjenne igjen 16 nye virusvarianter, og selv om forskningen ikke er ferdig, mener man at de foreløpige resultatene er lovende. - Dette er svært roande funn siden dei nye mutasjonane har vekt bekymring. Funna våre tyder å at mutasjonen ikkje er eit problem for vaksinen vår, sier sjefsforskeren i Pfizer, Philip Dormitzer til nyhetsbyrået AP.

Virus som smitter fra menneske til menneske, endrer seg over tid. Ettersom endringene er små, har forskerne kunnet se hvordan viruset har spredd seg rundt jorden siden det ble oppdaget i Kina i 2019 Det nye muterte viruset var 1. januar oppdaget i 33 land, og blant disse finner vi USA, Australia, Taiwan, Japan, Kina, Tyrkia, Brasil, Chile, Israel, Belgia, Island, Italia, Sveits, Sverige og Danmark.

Les hele saken: Ny studie: Koronavaksine vernar mot mutantvirus – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo