Empo TV

Filmspesial 1. desember:

"Thanksgiving" og "The Great Escaper"

Drama og romantikk bak årets første luke i adventskalenderen

"The Great Escaper"
 Foto: Nordisk Film Distribusjon

"The Great Escaper" Foto: Nordisk Film Distribusjon

I dag kan vi endelig åpne første luke i adventskalenderen, for i dag er det 1. desember. Dette står på ukens filmmeny: Drama og romantikk i «The Great Escaper» – og Carl Edvard har sett «Napoleon».

Publisert:

I 2014 ble 70-årsmarkeringen for D-dagen under 2. verdenskrig markert på en strand i Normandie, og selv om han nærmet seg 90 år ville krigsveteranen Bernard Jordan være med på markeringen. Dermed flyktet han fra sykehjemmet som han bodde på, og denne historien danner bakteppet for dramaet «The Great Escaper». Filmen følger Bernards reise til Normandie i løpet av 48 timer, og underveis får vi et innblikk i hans ekteskap med hans store kjærlighet - Rene. I hovedrollene finner vi Michael Caine, Glenda Jackson og John Standing. Regi: Oliver Parker, aldersgrense: 12 år. (V)

Ukens andre film, «Priscilla», handler om Priscilla Presley og hennes forhold til superstjernen Elvis Presley, som døde i 1977. Når den da 14-årige Priscilla møter Elvis under en fest, oppdager hun at han er en helt annen person enn det man har fått inntrykk av på konsertene hans. Kort tid etterpå forelsker de to seg, og for Priscilla blir Elvis en støttende venn. Men det skal snart vise seg at det å være kjæresten til verdens mest berømte rockekonge ikke er en dans på roser … I hovedrollene finner vi Cailee Spaeny, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk og Jacob Elordi. Regi: Sofia Coppola, aldersgrense: 9 år. (V)

Foto: Nordisk Film Distribusjon

Foto: Nordisk Film Distribusjon

Og før jeg går videre må jeg nevne at Elvis Presley Enterprise, som forvalter arven etter Elvis, ikke har godkjent Coppolas film. I tillegg har ikke Coppola kunnet bruke Elvis’ originalsanger. Men nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og denne uken har Carl Edvard sett Ridley Scotts storfilm om «Napoléon», som hadde premiere i forrige uke. (V)

For 8 år siden vi ble kjent med de fem følelsene Glede, Sinne, Sorg, Frykt og Avsky i Disney/Pixars 15. animasjonsfilm, «Innsiden ut». Nå vender den emosjonelle gjengen (samt enda noen til) tilbake i «Innsiden ut 2», som kommer på kino neste sommer. (V)