Empo TV
"Vesper"
 Foto: Tour de Force

"Vesper" Foto: Tour de Force

FilmSpesial 25. august:

Raske biler og Science Fiction

I denne ukens filmsending har vi tatt en nærmere titt på "Vesper", det blir raske biler i filmen "Gran Turismo" og vi tar et tilbakeblikk på helgens Amanda-utdeling. Ukens forhåndstitt blir på "Tilsammans 99".

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2023 kl 12:26

Vi begynner ukens sending med «Gran Turismo», som foruten å dele navn med en av verdens mest kjente spillserier, er basert på en sann historie. Den unge gameren Jann Mardenborough bruker mesteparten av tiden på å spille - nettopp – «Gran Turismo», ettersom han vil bli racerkjører. Sjansen byr seg når det populære bilspillet arrangerer en esport-turnering, for vinneren vil nemlig få muligheten til å kjøre en ekte racerbil! Men én ting er å sitte trygt bak en skjerm – noe helt annet er å kjøre i full fart på en racerbane. For der finnes det ingen pauseknapp. I hovedrollene finner vi Arcie Madekwe, David Harbour, Orlando Bloom og Geri Horner. Regi: Neill Bloomkamp, aldersgrense: 9 år. (V)

Ukens andre film, «Vesper», foregår i en verden der sivilisasjonen slik vi kjenner den har gått under. Men likevel går livet – nesten - sin vante gang. Den 13 år gamle jenta Vesper forsøker å ta vare på hennes sengeliggende far, samtidig som hun utvikler nye organismer som – kanskje – kan forandre verden til det bedre. Når hun en dag møter den bortkommende rikmannsdatteren Camellia legger Vesper en plan for å få de styrende kaksene til å høre på henne. I hovedrollene finner vi Raffiela Chapman, Eddie Marsan, Rosie McEwen og Richard Brake. Kristina Buozyte og Bruno Samper, aldersgrense: 12 år. (V)

"Tilsammans 99"
 Foto: SF Studios

"Tilsammans 99" Foto: SF Studios

I 2000 ble vi kjent med et bokollektiv i 1970-tallets Sverige gjennom Lukas Moodysons film «Tilsammans». Nå er det ikke lenge igjen til oppfølgeren kommer, for fredag 27. oktober er det premiere på «Tilsammans 99». (V)