Empo TV

Regjeringen med julens koronatiltak

Onsdag formiddag la regjeringen frem julens tiltak mot koronasmitte. Det gjøres noen unntak, men de fleste.

Publisert:

For at julefeiringen skal gå riktig for seg, anbefaler regjeringen at følgende regler følges:

- Du må fortsatt begrense det totale antallet mennesker du har sosial kontakt med gjennom hele perioden, ikke minst i førjulstiden.

- Regjeringen opprettholder anbefalingen om at man kan ha inntil 5 gjester til over nyttår.

- På to av dagene åpnes det for inntil 10 gjester. Dette betyr at du kan ha inntil 10 gjester på julaften og nyttårsaften - eller to andre dager som du velger selv. Uansett: det er i kun 2 dager at du har lov til å ha inntil 10 gjester.

- Det må alltid være minst én meters avstand mellom de som du ikke bor sammen med. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut, samt når julekakene serveres.

- Dersom du ikke klarer å gjennomføre juleselskapet med minst én meters avstand hvis du inviterer gjester, må du invitere færre.

- Og sist, men ikke minst: Dersom du kommer fra områder som har høy smitte, bør du holde 2 meters avstand til folk som er i risikogruppen.

- Vi lever ulike liv og ulike familiemønster og hvordan vi feirer. Vi vil at alle skal få feire jul med så mange de ønsker å ha rundt seg. Samtidig er vi bekymret for at julefeiringen skal føre til mer smitte, og vi ønsker ikke å starte det nye året med høye smittetall og nye innstramminger, sa statsminister Erna Solberg på pressekonferansen. På spørsmål om julenissen kan komme på besøk, sa Solberg: - Nissen kommer fra Nordpolen, og Nordpolen er hvitt på vårt kart. Vi har ikke rapportern noen smittetilfeller derfra. Så i utgangspunktet får han komme.

Les hele saken: Regjeringen anbefaler at du kan ha maks ti gjester to ganger i julen (tv2.no)

Kilde: tv2.no

Publisert av: Anders Teslo