Empo TV

Seersuksess for "Kristiania Magiske Tivolitheater"

Nest mest strømmede NRK-julekalender gjennom tidene.

Med bare tre dager igjen til julaften drar spenningen seg til i NRKs julekalender "Kristiania magiske tivolitheater", og mandag kunne VG fortelle at serien om fattiggutten Luka og vennene hans er den mest strømmede julekalenderen på fem år.

Publisert:

Ifølge tall fra NRK Analyse er "Kristiania Magiske Tivolitheater" også den nest mest strømmede julekalenderen gjennom alle tider, med et seertall på 494.000. I snitt har 233.000 sett serien lineært (dvs. når serien har blitt sendt på NRK3 etter Dagsrevyen), mens hele 1.248.000 seere så premieren totalt. Den julekalenderen som har gjort det best i det første året den har gått, er "Snøfall", som kom i 2016.

En annen julekalender som gjør det bra om dagen er TV Norge/Discovery-julekalenderen "Nissene i bingen", som hadde 428.000 seere på premieredagen. Når vi skriver 21. desember har 1. episode blitt strømmet av 919.000. - "Nissene i bingen" er superpopulært på alle plattformer hos oss, sier kommunikasjonssjef Hanne McBride i TV Norge og Discovery. Sistnevnte melder videre at de første 19 episodene i snitt har blitt sett av 590.000, hvilket inkluderer både lineær-TV og strømming. Dersom man kun ser på strømmetallene, har serien i snitt blitt sett av 181.000.

NRK forteller også at Total Screen Rating-tallene (TSR), som legger sammen antall seere som har sett innhold live, i reprise, opptak og strømming ikke når opp til tallene som vanlig TV-seeing hadde i sin tid. Et eksempel på dette er fra 2003, da "Jul i Skomakergata" ble sendt i reprise for 7. gang. På dagen 24 år etter premieren i 1979 ble NRK Fjernsynets første julekalender sett av 925.000 seere.

Les hele saken:

VG.no: Mest sette julekalender på fem år

Kilde: VG.no