Empo TV

Skamløs podkast om funksjonshemning vant pris

Ida Hauge Dignes (25) og Marianne Knudsen (22) utgjør duoen som står bak podkasten «Hemma». Der inviteres gjester til samtaler om hverdagen med funksjonshemninger, sex, samliv, likestilling, diskriminering og rettigheter. Målgruppen er fra ...

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2021 kl 12:19

Ida Hauge Dignes (25) og Marianne Knudsen (22) utgjør duoen som står bak podkasten «Hemma». Der inviteres gjester til samtaler om hverdagen med funksjonshemninger, sex, samliv, likestilling, diskriminering og rettigheter. Målgruppen er fra 14-15 år og oppover. De ønsker å formidle den informasjonen de selv savnet da de var unge. Selv om det er tunge temaer de tar opp bruker de ofte humor som virkemiddel, sier Marianne til Handikspnytt.  

Ida og Marianne traff hverandre da de begge jobbet for Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU), der Marianne er leder og Ida tidligere sentralstyremedlem. Hele tiden har de ligget i teten av kampen for funksjonshemmede og andre minoriteters rettigheter. Nå er jentene de første med funksjonsnedsettelse som vinner Skamløsprisen, som hvert år deles ut av sex og samfunn. Det er landets største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.  

Formålet med prisen er å løfte fram enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som har oppmuntret til mot og åpenhet om skam rundt temaer knyttet til seksualitet.I pressemeldingen fra Sex og samfunn sto det:

«Marianne og Ida er to unge kvinner som driver podkasten Hemma. De har en funksjonsvariasjon og deler åpent om hvordan det er å leve med den. De er veldig tydelige på at alle har en seksualitet! De er forbildene man trenger for at alle skal ha noen å kjenne seg igjen i»,

– Det å bli nominert blant så mye bra folk er kjempestas og en viktig aksept, også for funksjonshemmedes likestillingskamp. Det faktum at ingen funksjonshemmede har vunnet Skamløsprisen tidligere, gjør dette ekstra betydningsfullt. Vi er i en tid der vår kamp blir anerkjent, sier Marianne.

Saken er fra Handikapnytt

Les hele saken Podcast om funksjonshemning

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen

Egotripp Vis flere