Empo TV

SMAKEN AV FRYKT!

Alle kjenner vi til Asterixuniverset. Den lille landsbyen i Frankerike bestående av ukuelige gallere som gang etter gang mørbanker Cæsars tapreste menn takket være trollmannen Miraculix styrkedrikk. Det derimot kanskje ikke så mange vet er att ...

Publisert:

Alle kjenner vi til Asterixuniverset. Den lille landsbyen i Frankerike bestående av ukuelige gallere som gang etter gang mørbanker Cæsars tapreste menn takket være trollmannen Miraculix styrkedrikk.

Det derimot kanskje ikke så mange vet er att litt i skyggen av EuroDisney ligger Asterixparken! Et FABELAKTIG univers basert på bladene, som jeg personlig mener er ett LANGT bedre og mer minneverdig alternativ til Europas desperate forsøk på og eie sin del av den overkomersielle Disneykaka! Jeg har faktisk vært der 1 gang, men da var jeg så besatt av og kjøre det jeg nå skal fortelle om og dessuten så liten, att jeg IKKE tok meg tid til og oppleve parkens detaljer og likheter med bladene, ta inn kreativiteten og virkelig sanse att jeg var der! Jeg var en liten drittunge med tunnelsyn, og det eneste jeg så i enden av tunellen var en bane med navn etter en bifigur i en av de mer ukjente Asterix-filmene. En film jeg har, men faktisk ikke har fått somlet meg til og se: Asterix & Vikingene. I filmen kommer Nevøen til høvding Majestix, Provoix, kommer på besøk til landsbyen til Asterix og Obelix, og de to heltene får det umulige oppdraget å gjøre spjælingen om til en mann. Selv om Provoix opptrer som en arrogant tøffing, er han egentlig redd og pysete. Det viser seg også at Asterix og Obelix' forsøk på å gjøre ham tøffere ikke hjelper i det hele tatt.

Denne nevøen heter Goudurix, fritt oversatt betyr det “Smaken Av Frykt” og ser man på banens utforming kan man trygt si att det er ett passende navn. Den er faktisk laget av nøyaktig de samme folka som bygde Loopen og ThunderCoaster, og har i årevis hatt rykte på seg for og være den vondeste og mest kiropraktorfremkallende bane i verden. Overgangene er så brutale, att ørene blir som tartarkjøtt når turen er over. Ser man bort i fra det (Noe jeg klarte), og velger og holde fokus på opplevelsen og dimensjonene, er den ganske så spektakulær alikevel. Den har en lengde på 950 meter, en høyde på 36 meter, en toppfart på 90 kilometer i timen og var altså den første banen i verden til og snu sine pasasjerer opp ned 7 ganger da den åpnet i 1989. Det som gjør denne unik er att ALT skjer så UTROLIG FORT! På 45 sekunder blir du snudd opp ned 7 ganger! Til sammenligning bruker Loopen 22 sekunder på og snu deg opp ned 2 ganger! Man rekker ikke en gang og trekke pusten, og jeg husker det mest spektakulære var og runde hjørnet på toppen og se den enorme ståltråknuten som foldet seg ut foran meg! Det og ha opplevd og få gjøre noe jeg har drømt om siden barneskolen, kommer virkelig til og være ett minne som vil feste seg til den dagen jeg dør. Dette var virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse, og jeg kommer ALDRI til og glemme det!

Se herligheten her: Goudurix Roller Coaster

Skrevet av Mattias Damsgaard Woodson