Empo TV

Statsministerens halvårsoppsummering

men hun kom også med nytt om koronavaksinen.

Publisert:

- Det er ikke usannsynlig at første vaksinering kan skje i romjulen, sa Solberg under pressekonferansen. Hun la til at utstyr som kjølebokser og sprøytespisser har blitt rullet ut til kommunene, og det var her at hun kom med følgende advarsel: - På samme måte som krisen har vart en stund, vil veien ut av krisen ta en stund. Solberg trakk også frem at folk legger planer for sommeren, men advarte om overoptimisme: - Jeg synes det er fint at folk planlegger, men man må være forberedt på at sommeren 2021 ikke blir helt som sommeren 2019, sa hun.

Videre fortalte Solberg at hun er bekymret for en tredje smittebølge, og at tiltakene kommer til å vare en stund til. - Vi kommer til å ha tiltak så lenge til vi har vaksinert godt nok i befolkningen. Vi håper å løsne på de mest inngripende tiltakene uti januar måned. Men vi må nok vente med den store Covid-festen, sa Solberg, som sa til NRK: - Men jeg tror vi skal få en mer normalisert hverdag i løpet av 2021. Men dette er det vaksineprodusentene som har best koll på.

Statsministeren fortalte også at regjeringen setter av 2,5 milliarder kr. til utdanning og kompetanseheving. Hun påpekte at det var de som manglet utdanning og kompetanse som sto først i køen på NAV under pandemien. I denne tiden har det vært mulig å ta opplæring eller utdanning mens man mottar dagpenger, og nå gjøres ordningen permanent, med den hensikt at permitterte kan bruke tiden på å øke kompetanse, uten å miste retten til dagpengene. For grunn- og videregående opplæring og fagskoleordningen er ordningen avgrenset til å gjelde personer som er 25 år og oppover. Dersom du har høyere utdanning, må du være 30 år eller eldre for å ta del i ordningen. - Aldersgrensen er satt for å unngå at dagpenger blir et reelt alternativ til studier finansiert av lånekassen, sa Solberg.

Les hele saken: Erna Solberg bekymret for en tredje smittebølge – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Kilde: NRK

Publisert av: Anders Teslo