Empo TV

Student frykter jula i ensomhet

Om litt under to måneder skal studenter ved flere universiteter feire julas høytidsdager. Også i Trondhjem ved NTNU skal flere avlegge eksamen, med fysisk oppmøte. Mange er bekymret for smittevern under årets eksamner. Hvis noen blir smittet ...

Publisert:

Om litt under to måneder skal studenter ved flere universiteter feire julas høytidsdager. Også i Trondhjem ved NTNU skal flere avlegge eksamen, med fysisk oppmøte. Mange er bekymret for smittevern under årets eksamner. Hvis noen blir smittet må de i karantene. Det gjelder alle som har en eksamen etter 13.desember. De risikerer derfor å feire juleaften alene der de må oppholde seg.

Å be en ung student om å la være å kjøre kollektivt frem og tilbake til studiested blir vanskelig. -Skulle jeg sitte i karantene, har jeg ingen til å handle for meg. Ingen som kan hjelpe meg, skrev kronikkforfatteren til NRK.

Universitetet kan selvfølgelig oppfordre folk til å gå eller sykle, men på slutten av året er det ingen garanti for at man kan sykle. Mange bor for langt unna til at det er aktuelt å gå. Veldig få har tilgang til andre transportmidler enn buss på vinterstid.

Å be studenter om ikke å ta buss i forkant av eksamen er ikke en løsning på problemet. -Alle sosiale arenaer stengte ned i begynnelsen av mars. Studentene var spesielt utsatt i denne situasjonen fordi de fleste av oss bor langt vekk fra familie og nettverk. Når sosial kontakt uteblir kjenner mange på ensomhet i tilværelsen. Flere enn jeg må kanskje også feire jula alene, stod det i kronikken til NRK. .

Les hele saken her: Studenter frykter å feire jul uten familie

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen