Empo TV

Superpremiere for Sally på "Supernytt"

Mandag debuterte Salamatu "Sally" Kamara (25) på skjermen som programleder for Supernytt, som er NRK Supers nyhetstilbud for barn og ungdom. Og Sally er historisk: Hun er den første rullestolbrukeren som får jobb som nyhetsanker i Supernytt - og attpåtil skjedde det på bursdagen hennes!

Publisert:

- Jeg gleder meg fordi dette er noe jeg har ønsket å holde på med. Jeg elsker å formidle, og jeg har stor interesse for ting som skjer i verden, samtidig som jeg er kreativ. Nå får jeg muligheten til å formidle nyheter på en kreativ måte, sier Kamara i en pressemelding fra NRK. Målgruppa for Supernytt er barn fra 8 - 12 år, men nyhetene passer også for folk som er yngre og eldre enn den. Ifølge NRK skal programmet fungere som en storesøster eller storebror som forteller deg om hva som foregår i verden på en grei måte. Daglig sees programmet av ca. 150 000 barn på norske skoler, og de har også en egen app - Svar-o-meter, samt en konto på TikTok. - Jeg har aldri sett en som ser ut som meg på TV før, og jeg synes det er viktig at barn får muligheten til å gjenkjenne seg selv når de ser på TV, sier Kamara, og fortsetter: - Barn er morgendagens ledere, derfor er det viktig å styrke dem intellektuelt og emosjonelt. Det å få muligheten til å være en del av Supernytt som gjør akkurat dette, er veldig gøy.

Da Sally ble født i Sierra Leone var det borgerkrig, og hun og moren hennes måtte flykte gjennom skuddregnet. Imidlertid traff tre kuler ryggen til Sally, som kom til Rakkestad i Østfold som 3-åring. I den senere tiden har hun vært med i Norges Handikapforbunds ungdom, der hun har holdt foredrag, ledet arrangementer og frontet kampanjer, og nå blir altså Sally en del av Supernytt, sammen med Selma Ibrahim og Bjørn Alexander Olsen.

Les hele saken: – Jeg har aldri sett en som ser ut som meg på TV før (handikapnytt.no)

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo