Empo TV

Teknologisk utilgjengelighet

Nordland fylkeskommune har fått kritikk for å kreve at alle må ha smarttelefon for å kunne ta bussen eller hente pakker på posten. For mange er det problematisk å beherske både apper og Bluetooth-teknologi. Det som skulle gjøre hverdagen ...

Publisert:

Nordland fylkeskommune har fått kritikk for å kreve at alle må ha smarttelefon for å kunne ta bussen eller hente pakker på posten. For mange er det problematisk å beherske både apper og Bluetooth-teknologi. Det som skulle gjøre hverdagen enklere for alle er derimot blitt til det motsatte Planene til Samferdselsavdelingen i fylkeskommunen forutsetter teknologiske løsninger som ikke er tilgjengelig for alle. Børre Arntzen skriver i en kommentar i Avisa Nordland at det blir feil å forlange at alle som skal ta buss må ha smarttelefon.

Arntzen mener at det eneste en offentlig aktør som fylkeskommunen kan forlange er at alle som skal ta buss, må betale for reisen sin. Det må også være mulig å betale på flere måter mener han. Han mener det bør være mulig og enklere å benytte seg av offentlig transport uten smarttelefon.  

Å hente pakker på posten kan også være problematisk. Man kan bli henvist til en helautomatisk utleveringsboks langt borte fra der du bor. Dit går det kanskje ikke buss og tilgjengeligheten er allerede der et problem for folk som av forskjellige grunner ikke er så mobile. Når du skal ta ut pakken i en av pakkeboksene som står der, må du også ha installert Posten-appen på mobiltelefonen din. For at appen kan kommunisere med pakkeboksen må du «huske å gi tilgang til lokasjon og Bluetooth før du skal åpne luken i pakkeboksen. For mange av mottakerne av pakkepost er dette ikke god service. Det er merkelig at det faktisk er lov å legge så mange hinder i veien for å hente en pakke på Posten, mener Børre Arntzen.  

Arntzen mener det er for tidlig å forlange at alle må ha smarttelefon så lenge ikke alle mestrer å navigere mellom apper og telefonens mange innstillinger for å få utført helt vanlige ting som å kjøre buss eller hente pakker. Andre alternative løsninger må kunne tilbys de som ikke har råd til  smarttelefon eller rett og slett ikke fikser å bruke den av ulike gruner.   

Kilde: Avisa Nordland

Les hele saken: Tenknologisk utilgjenelighet

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen