Empo TV

TIX møtte Dagbladets musikkanmelder til debatt

Tirsdag stilte Andreas "TIX" Haukeland og Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg opp i NRKs debattprogram "Debatten", etter at TIX hadde vunnet den norske Melodi Grand Prix-finalen med sangen "Fallen Angel"*. Diskusjonen gikk ut på om Grønneberg var for stygg i ordbruken da han ga "Fallen Angel" terningkast 1, og en som fikk med seg debatten var Runar Chang Nordgård, som i en kronikk i Aftenpostens Si ;D-spalte er imponert over Haukelands væremåte under debatten.

Publisert:

"En ting vi stadig legger merke til når vi ser på debatter er usakligheter, hersketeknikker, personangrep og billige angrep mot motparten. I stedet for å svare på argumentene forsøker mange å dra ned gjennom delegetimering, skriver Nordgård innledningsvis, før han fortsetter: "Det er derfor jeg, for å si det rett ut, ble rørt av å se Tix på Debatten tirsdag kveld. Selv om Tix, så vidt jeg vet, aldri har deltatt i en debatt før, var han kanskje en av de beste debattantene jeg noen gang har sett."

Videre skriver Nordgård: "Tix startet med å si at han tror Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg er en veldig fin fyr. Dette skjedde rett etter at programleder Fredrik Solvang la frem noen av sitatene fra anmeldelsene hans, som i mine øyne sjikanerer Tix. Tix ga oss den perfekte demonstrasjonen av Michelle Obamas "When they go low, we go high" i praksis. Han besvarte uttalelser som "hva med å grine litt på Lindmo" og "selv om 1000 fluer liker dritt så betyr det ikke at det er bra" på en måte jeg aldri har sett en lokalpolitiker, fylkespolitiker, stortingsrepresentant eller partileder noen gang har gjort før. Tix gikk aldri etter Grønneberg. Tvert imot, Tix prøvde tilsynelatende å gå i lag med Grønneberg og å gi ham muligheten til å være en venn."

Nordgård spør avslutningsvis: "Hvorfor kan ikke vi gjøre det samme? En tidligere russeartist med så å si null erfaring fra debatter klarer å være 100 prosent saklig og oppfører seg eksemplarisk gjennom hele debatten. Hva er det som hindrer oss andre fra å gjøre det samme?"

  • Også utgitt på norsk under tittelen "Ut av mørket"

Les hele saken: Tix er kanskje en av de beste debattantene jeg noen gang har sett (aftenposten.no)

Kilde: ap.no

Publisert av: Anders Teslo