Empo TV

Trump Organization etterforskes videre

New Yorks justisminister Letitia James varslet onsdag at etterforskningen av selskapet til ekspresident Donald Trump, Trump Organization, har gått over til å ha status som en kriminaletterforskning. Dermed skal Trump, som ennå ikke har akseptert at han tapte for Joe Biden under presidentvalget i 2020, gås nøyere etter i sømmene.

Publisert:

- Vi har informert Trump Organization om at vår etterforskning ikke lenger er en sivil gransking, sa Fabien Levy, som er James' talsperson, og la til: - Vi har nå startet en aktiv kriminaletterforskning av Trump Organization sammen med påtalemyndigheten på Manhattan. Trumps selskap er et holdingsselskap som eier bl.a. hoteller og golfbaner, og blant det man ser etter, er om Trump har blåst opp verdien av selskapene sine for å få gunstige lånevilkår. Man ser også på om Trump oppga en lavere verdi på eiendommene for å betale mindre i skatt.

Det er ikke klart om etterforskningen av Trump Organization involverer Trump personlig, og mens etterforskningen fortsetter, har Trump sagt at etterforskningen er "en fortsettelse av den største politiske heksejakten i vårt lands historie".

Les hele saken: Trumps selskaper etterforskes videre – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo