Empo TV
The Holdovers
 Foto: © 2023 FOCUS FEATURES LLC

The Holdovers Foto: © 2023 FOCUS FEATURES LLC

Filmspesial 26. januar:

Zombiekomedie og nye eventyr fra Lassie!

Hjertelig velkommen til den siste filmsendingen i januar, der vi har dette å by på: Uvanlig juleferie i «The Holdovers» - og Carl Edvard har sett «De Gjenvendte».

Publisert:

I ukens første film, «The Holdovers», reiser vi til Barton College i 1970-tallets USA. Paul Hunham er mislikt av både elever og lærere ettersom han er så gretten. Når det nærmer seg jul blir Paul motvillig valgt til å passe på elevene som ikke kan reise hjem til jul, men når julefreden senker seg er det bare tre personer igjen på colleget: den utagerende eleven Angus, kantinedamen Mary, og Paul. Til tross for at de har litt av hvert å stri med, skal de tre gjenværende på colleget oppdage at de har en god del ting til felles.
I hovedrollene finner vi Paul Giamatti, Dominic Sessa, Da’Vine Joy Randolph og Tate Donovan. Regi: Alexander Payne, aldersgrense: 9 år. (V)

Lassie på nye eventyr
 Foto: SF Studios

Lassie på nye eventyr Foto: SF Studios

I fjor var det 80 år siden verdens mest berømte filmhund, Lassie, dukket opp på kinolerretet for første gang, i filmen «Lassie kom hjem» fra 1943. Siden har det blitt både filmer og TV-serier om den firbente heltinnen, og nå er Lassie tilbake i den tyske familiefilmen «Lassie på nye eventyr». Denne gangen får Lassie og menneskevennen hennes, Flo, et skikkelig mysterium i hendene. En gruppe avlshunder forsvinner sporløst, og på toppen av det hele har Flos hund, Jack Russel-terrieren Pippa, også forsvunnet. Det er, med andre ord, duket for en lodden redningsaksjon! Regi: Hanno Olderdissen, aldersgrense: 6 år. (V)

Nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og denne uken har Carl Edvard sett den nye norske zombiefilmen «De gjenvendte». (V)

De Gjenvendte
 Foto: https://manymore.no/

De Gjenvendte Foto: https://manymore.no/

Ukens forhåndstitt er av det brennaktuelle slaget, for onsdag 24. april er det premiere på det amerikanske dramaet «Civil War». (V)

Filmnytt: Torsdag 11. januar kunne Hollywood-magasinet Deadline fortelle at det går rykter om at en tredje film i «Top Gun»-serien er under planlegging. Dersom ryktene stemmer, kan Tom Cruise – om ikke så lang tid – på ny ta plass i cockpiten.