Empo TV

Filmsending 8. april:

Kjærlighet, drama og magi

Velkommen til siste filmspesial før påske!

Publisert:

Fortiden og nåtiden knyttes sammen i dramaet «Memory Box – En historie om kjærlighet”. På julaften mottar alenemoren Maia og datteren hennes, Alex, en uvanlig gave: En eske som er fullstappet med notatbøker, bilder og kassetter fra tiden da Maia bodde i Beirut på 80-tallet. Mens moren hennes ikke vil konfrontere fortiden, bestemmer Alex seg for å undersøke eskens innhold, noe som sender henne ut på en oppdagelsesferd i morens oppvekst under den libanesiske borgerkrigen. I hovedrollene finner vi Rim Turki, Manal Issa, Paloma Vauthier og Clémence Sabbagh. Regi: Joana Hadjithomas og Khalil Joreige, aldersgrense: 15 år.

I ukens neste film, ”Den blinde mannen som ikke ville se Titanic”, møter vi Jaakko, som, i tillegg til å være blind, sitter i rullestol. Jaakko har ofte telefonkontakt med kjæresten Sirpa, som han ikke har truffet ansikt til ansikt, Når hun blir alvorlig syk vil Jaakko møte henne, men det krever at han får hjelp fra fem fremmede til å komme seg til sykehuset. Regien er ved Teemu Nikki, og i hovedrollene finner vi Pettri Poikolainen, Marjaana Maijala og Samuli Jaskio. Aldersgrense: 12 år.

For 6 år siden ble vi kjent med magizoologen Salamander Fisle og resten av gjengen i ”Fabeldyr”-serien, som er basert på J.K. Rowlings Harry Potter-univers. Nå er magigjengen, samt den yngre utgaven av professor Albus Humlesnurr, tiIbake i ”Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter”. Den mektige trollmannen Gellert Grindelwald har en ond plan om å ta over trollmannsverdenen, og professor Humlesnurr vet at han ikke kan stoppe Grindelwald alene. Humlesnurr setter sin lit til at gjengen til Salamander Fisle, som i tillegg til trollmenn og hekser også har med seg en modig gompebaker skal klare brasene, men hvor lenge kan han vente med å gripe inn? I hovedrollene finner vi Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen og Ezra Miller, og regien er ved Harry Potter-regissør David Yates. Aldersgrense: 12 år.

Ukens siste film, ”C’mon C’mon”, er en hjertevarm film om en onkel og hans nevø. Johnny får beskjed om at han må ta passe på sin 9-årige nevø, Jesse, en ukes tid. Sammen med onkelen blir Jesse med på en jobbreise, en reise som skal reparere det skjøre båndet mellom dem. I hovedrollene finner vi Joaquin Phoenix, Woody Norman, Gaby Hoffman og Scoot McNairy, og regien er ved Mike Mills. Filmen er tillatt for alle.

Nøkkelord