Empo TV

Ukas filmspesial:

Skrekk, gru og animasjon.

Anders og Carl-Edvard er på plass.

Publisert:

Hjertelig velkommen til ukens filmspesial, 4 dager før 17. mai. I denne sendingen byr vi på drama, action, romantikk og komedie, og vi starter med en film som hadde premiere i forrige uke, men siden vi ikke fikk plass til den, tar vi den med denne uka.

I Marvel-filmen ”Doctor Strange in the Multiverse of Madness” må trollmannen Doctor Strange slå seg sammen med nye og gamle allierte for å bekjempe en ny og mystisk motstander. Filmen skyver fantasysjangeren inn i en ny og mørkere retning, og som det blir sagt i filmen: ”Hvis jeg forteller deg alt, vil du løpe herfra i frykt.” Doctor Strange spilles av Bendedict Cumberbatch, og han får selskap av Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor og Benedict Wong. Regi: Sam Raimi, aldersgrense: 12 år. (V)

Før jeg fortsetter må jeg nevne at ”Doctor Strange in the Multiverse of Madness” inneholder scener med blinkende lys som kan påvirke folk med epilepsi eller lyssensitivitet. Og dermed går vi videre til ukens filmanmeldelse, og Carl Edvard – hva har du å by på denne gangen?

Ukens 2. film, «Mør og saftig!», er et romantisk drama som foregår i en romantisk by: Paris. Motearbeideren Charly har nylig arvet sin families slaktebutikk, men hun har ikke lyst til å vende tilbake til familieyrket. Når hun motvillig begynner å jobbe i butikken, dukker Martial opp. en mann som jobbet sammen med Charlys far. Han har nemlig en idé om hvordan de kan samarbeide for å holde driften av butikken gående… I hovedrollene finner vi Géraldine Pailhas, Arnaud Ducret og Alison Wheeler, og regien er ved Christopher Thompson. Aldersgrense: 9 år. (V)

7. juni fyller den nordirske filmstjernen Liam Neeson 70 år, men alderen ser ikke ut til å tynge ham, ettersom han nå er å se i actiondramaet ”Memory”. Leiemorderen Alex Lewis plages av sviktende hukommelse, og han er på vei til å pensjonere seg, men med ett får han et siste oppdrag, som fører ham rett inn i en FBI-operasjon under ledelse av agent Vincent Serra. Som om ikke dette var nok oppdager Alex at en barneprostitusjonsring har forbindelser til en rik eiendomsmagnat, og nå må han handle raskt. For det finnes krefter som vil at forbrytelsen skal forbli skjult… I hovedrollene finner vi Liam Neeson, Monica Bellucci og Guy Pearce, og regien er ved Martin Campbell. Aldersgrense: 15 år. (V)

For 3 år siden ble vi kjent med Asgeir og kompisen hans, ninjadukken Rutete Ninja, i filmen ”Rutete Ninja”, og nå er duoen tilbake i «Rutete Ninja 2». Skurken og leketøysmogulen Philip Eberfrø har nettopp sluppet ut fra fengsel i Thailand, og Asgeir og Rutete Ninja må finne en måte å stoppe ham på. Sjansen byr seg når Asgeir og familien hans reiser til – nettopp – Thailand, men samtidig opplever Asgeir at forholdet hans til nabojenta Jessica holder på å skrante. Hun er nemlig mer interessert i en såkalt ”badboy”… I den norske, grovspråklige versjonen hører vi bl.a. Jon Sindre Fjellvang, Martin Beyer-Olsen, Christian Mikkelsen og Fridtjof Josefsen. Regi: Thorbjørn Christoffersen og Anders ”Anden” Matthesen, aldersgrense: 12 år. (V)

Ukens forhåndstitt er av det gudommelige slaget, for onsdag 6. juli vender Thor og de andre gudene tilbake i Marvel-filmen «Thor: Love and Thunder». (V)

Og dermed sier vi takk for i dag – ha en riktig god 17. mai!