Empo TV

Seersuksess for "Kristiania Magiske Tivolitheater"

Nest mest strømmede NRK-julekalender gjennom tidene.

Med bare tre dager igjen til julaften drar spenningen seg til i NRKs julekalender "Kristiania magiske tivolitheater", og mandag kunne VG fortelle at serien om fattiggutten Luka og vennene hans er den mest strømmede julekalenderen på fem år.

Empo TV
Empo TV

Publisert:

Ifølge tall fra NRK Analyse er "Kristiania Magiske Tivolitheater" også den nest mest strømmede julekalenderen gjennom alle tider, med et seertall på 494.000. I snitt har 233.000 sett serien lineært (dvs. når serien har blitt sendt på NRK3 etter Dagsrevyen), mens hele 1.248.000 seere så premieren totalt. Den julekalenderen som har gjort det best i det første året den har gått, er "Snøfall", som kom i 2016.

En annen julekalender som gjør det bra om dagen er TV Norge/Discovery-julekalenderen "Nissene i bingen", som hadde 428.000 seere på premieredagen. Når vi skriver 21. desember har 1. episode blitt strømmet av 919.000. - "Nissene i bingen" er superpopulært på alle plattformer hos oss, sier kommunikasjonssjef Hanne McBride i TV Norge og Discovery. Sistnevnte melder videre at de første 19 episodene i snitt har blitt sett av 590.000, hvilket inkluderer både lineær-TV og strømming. Dersom man kun ser på strømmetallene, har serien i snitt blitt sett av 181.000.

NRK forteller også at Total Screen Rating-tallene (TSR), som legger sammen antall seere som har sett innhold live, i reprise, opptak og strømming ikke når opp til tallene som vanlig TV-seeing hadde i sin tid. Et eksempel på dette er fra 2003, da "Jul i Skomakergata" ble sendt i reprise for 7. gang. På dagen 24 år etter premieren i 1979 ble NRK Fjernsynets første julekalender sett av 925.000 seere.

Les hele saken:

VG.no: Mest sette julekalender på fem år

Kilde: VG.no