Klargjør siden...
Empo TV

Vi skal leve med den vi er resten av livet

Kjenner du deg igjen? Du har kanskje hørt det før. Det kan ofte være vanskelig og veldig slitsomt å skulle sammenlikne seg selv med andre. Instagram kan være en god kontakt-kilde, men kan også skape stress. De fleste kjenner til «Flink ...

Publisert:

Kjenner du deg igjen? Du har kanskje hørt det før. Det kan ofte være vanskelig og veldig slitsomt å skulle sammenlikne seg selv med andre. Instagram kan være en god kontakt-kilde, men kan også skape stress. De fleste kjenner til «Flink pike-syndromet», det at vi hele tiden skal oppfylle krav og forventninger vi har eller som vi tenker andre har til oss, mener Frida Stuver som ytrer sin mening i dagens Handikapnytt.

At vi skal oppføre oss på en bestemt måte, se ut på en bestemt måte og nærmest leve på en viss måte skaper en ubevisst mal. Lurer vi oss selv til å tro på denne malen? Et lite OBS! her er at både ansikter, kropp og tankegang er forskjellige for de aller fleste. Som mennesker er vi forskjellige, både utseendemessig og i tankegangen. Utfordringen er bare at vi ofte har lyst til å være som alle andre.  Mange ganger er vi også litt redde for å «lage» vår egen vei og stå på vårt, mener Frida Styve. Det å gjøre noe som er utenfor komfortsonen eller som andre ikke er så begeistret for, men som faktisk er viktig og betyr noe for deg, mener Frida Styve.

Frida Styve er 25 år og bor på Apeltun i Bergen, i egen leilighet. Hun jobber som kontorassistent for Sammen, et bofellesskap for studenter. Det svarer hun på henvendelser fra studenter og utfører andre administrative oppgaver, noe hun stortrives med.  Både i hverdagen, sosiale settinger, på jobb, til og med på nettet skal det meste være rosenrødt. Gjerne med et filter eller #livetersupert. -Det som kanskje er verst, er den manglende sjansen til å stå opp for seg selv i øyeblikket. Følelsen av å bli overkjørt er dermed ganske overveldende. Selv om jeg til og med er «den med hjul», ironisk nok. Helst skulle man vært annerledes enn den man er. Vi glemmer at til syvende og sist kun er os selv som kan gjøre oss lykkelige. Samtidig er det du og jeg som skal leve med den vi er resten av livet. Da er det ganske viktig at vi har det bra med oss selv.

Vi mennesker setter ofte opp en fasade på hvordan vi egentlig har det. Vi vil ikke fremstille oss selv som svake, eller «gjøre et nummer ut av det». Å være vellykket overalt hele tiden bak en perfekt fasade blir en tilgjort og vanskelig måte å leve på. Men er det alltid slik? Her har vi igjen denne «standarden» som vi alltid skal prøve å leve opp til. Å være annerledes og skille seg ut er ikke enkelt. I slutten av artikkelen sier 25-åringen at hun selv har kjent på hvor sårt det kan føles med kommentarer som kommer uten forvarsel, det er like vondt og nedverdigende hver gang. Å forholde seg til følelser, meninger og inntrykk, kan til tider bli litt i overkant for enhver. Frida skulle ønske hun en vakker dag kunne våkne opp som funksjonsfrisk. Det betyr ikke  at hun til tider ikke skulle ønske at  hun kunne våkne opp funksjonsfrisk en morgen. Reise meg opp og gå vekk. Det Frida Stuve har erfart gir hun flere eksempler på i dagens Handikapnytt. God lesing!

handikapnytt.no/livet-er-supert/

publisert av Birgitte Falck-Jørgensen, 7.november 2020