Empo TV

21 kommuner boikotter TV-aksjonen

Søndag 18. oktober er det klart for den årlige TV-aksjonen, som i år er til inntekt for Verdens naturfond (WWF). Allerede nå har 21 kommuner varslet at de vil boikotte aksjonen, som er til inntekt for bekjempelse av plast i havet, ettersom kommunene er uenige med WWF i synet på rovdyr.

Publisert:

- Her har det vært utfordrende, særlig med WWF sin holdning til skogvern og rovdyr. Mange synes det er uheldig at de fikk TV-aksjonen og synes det er vanskelig å støtte opp om, sier ordfører i Åsnes, Kari Heggelund. Av de 21 boikottkommunene har 14 av dem ordførere fra Senterpartiet, og Åsnes var sist ute da de mandag kveld, med 13 mot 10 stemmer, sa nei til å bidra til høstens TV-aksjon.

Miljøvernminister Sveinung Rotevatn (Venstre) tror kommunene har fattet nei-vedtaket på feil premisser.

- Det virker som en del kommuner har et så stort behov for å gjøre alt til rovdyr-politikk, sier Rotevatn, som mener at kommunene ikke klarer å se at årets innsamling går til fjerning av plast i havet.

- Det er det pengene går til, ikke noe annet. Jeg synes de bør la være å politisere det her for å fremme et syn i en helt annen sak. Dette bør en klare å holde atskilt, sier Rotevatn. Han verken kan - eller vil - tvinge kommunene til å støtte TV-aksjonen, men håper at kommunene tar en ny runde med aksjons-spørsmålet.

- Hvis du er for at vi skal bekjempe plast i havet, da bør du være med på TV-aksjonen og ikke begynne å blande inn alt mulig annet, sier Rotevatn.

Av de 21 boikottkommunene ligger 10 i Innlandet, 6 i Trøndelag og 4 i Nordland. Den siste kommunen, Bardu, ligger i Troms og Finnmark.

Les hele saken:

NRK: TV-aksjonen handler om plastsøppel - ikke rovdyrpolitikk

Kilde: nrk.no

Publisert av Anders Teslo