Empo TV

Lørenskog åpner møteplass for unge jenter

Foto: freshthink11gmail/PxHere

Foto: freshthink11gmail/PxHere

Lederen for ungdomsrådet i Lørenskog, Julie Andresen Wågenes og andre unge jenter skal være med å planlegge når Lørenskog kommune setter i gang byggingen av den nye møteplassen som bare skal være jentenes nye møtested. Den gamle, triste parkeringsplassen ved kjøpesenteret Triaden på Lørenskog blir bygget om slik fordi gutta har så mange tilbud fra før ifølge NRK.

Publisert:

Julie Andresen Wågenes (16) leder ungdomsrådet i Lørenskog kommune. Sammen med landskapsarkitekt og prosjektleder Anita Heli skal de planlegge hvordan den tidligere parkeringsplassen ved kjøpesenteret Triaden kan bli. På Facebook har alle jenter mellom 12 og 20 år fått anledning til å komme med ønskene sine. Kommunen har bestemt at området skal bli en form for park. Et uteområde der jentene ikke blir satt på sidelinjen som ellers der idrettsarenaer til fotball og idrett domineres av guttene. Forslag til hva spesielt jentene er mest interessert i vil bli lagt ut på Facebook og har til nå skapt stort engasjement blant innbyggerne.

Planter, blomster og benker som skaper ro for jenter som ønsker å møtes for å prate sammen er det flere som ønsker seg, ifølge 16-åringen som skal komme med råd fra ungdommene. Strømuttak til ladning av telefoner i skjermede avlukker er blitt foreslått. Først og fremst er ombyggingen av den gamle parkeringsplassen ment å være et utested etter jentenes ønske. Selvfølgelig er alle gutter også velkomne, de får bare ikke bli med på planleggingen og arkitekturen av området. Kommunen har brukt en del penger på å tilrettelegge et grønt uteområde best mulig. Prosjektet får støtte fra en av dem som har jobbet lengst med uteområder for barn og unge i Norge, Kine Halvorsen Thoren. Hun er professor emerita ved Institutt for landskapsarkitektur ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås.

Jentene vil ha en møteplass hvor de kan møte andre jenter for å prate, snakke om interesser eller være i fargerike omgivelser med blomster og grønne planter. Steder man kan sette seg ned under et tak og varmelamper skal det også være. Ønskene på Facebook er mange. Scene for konserter, eller en fin bakgrunn for å legge ut bilder på sosiale medier, sier prosjektleder Anita Heli.

– Jenter foretrekker anlegg der det ikke nødvendigvis må foregå så mange konkurranser. De er ikke så opptatt av store ball-anlegg eller skateanlegg, sier hun. 16 år gamle Julie i ungdomsrådet sier til NRK at det er på tide å tenke på jentene.

Allerede er det alt for mange kule greier som gutta har.

Les hele saken på NRK.no:
Her får kun jenter si sin mening

Kilde: NRK.no