Empo TV

Den nye hjemmekontor-hverdagen

Siden mars i år har flere av oss måttet ty til hjemmekontor som følge av koronapandemien. Og uansett om du er funksjonshemmet eller ikke, må du ha utstyret på plass for at arbeidsdagen skal gå som smurt.

Publisert:

- Paradoksalt nok kan man si at koronakrisen bidrar til å likestille funksjonsfriske og funksjonshemmede arbeidstagere, fordi mange nå må jobbe fra hjemmekontor. Da stiller vi på lik linje, sier web-ansvarlig og kursmedarbeider Bernt Anders Schea Bakke til Handikapnytt. Og han legger til: - Men det kreves disiplin og gode rutiner, skal man skille jobb og privatliv.

41-åringen er oppvokst på en gård i Ytre Enebakk, og bor i en egen bolig i nærheten av familien. Arbeidsplassen hans er Telenor-hovedkvarteret på Fornebu i Bærum, så reiseveien er med andre ord lang. - Jeg har god plass og trives godt her jeg bor. Men reiseveien blir selvsagt lang når jeg skal på kontoret på Fornebu. Jeg bruker fort halvannen time i rushet med Caravellen, så hjemmekontorløsningen er tidsbesparende, og praktisk. Å komme seg rundt i både hjemmet og på jobben klarer Bakke ved hjelp av den elektriske rullestolen sin. - Jeg bruker Permobil-stolen som arbeidsstol, den har løsninger som gjør det mulig å styre det meste i hjemmet, fra åpning av dører, til persienner i vinduene og fungerer også til skjermbasert arbeid, sier Bakke.

I en e-post skriver Telenors HR-direktør, Anne Flagstad, at man har felles løsning for alle ansatte. - Vi har gode mobilpakker for alle våre ansatte, tilgang til våre egne tjenester, en egen IT servicedesk som kan kontaktes ved utfordringer, videoløsning til alle i form av Viju, Skype for business. Det er laget et eget spørsmål-og-svar-dokument med tips og triks om hvordan de digitale verktøyene fungerer. Ansatte kan også ta med skjerm og stoler etteravtale med leder. Videre heter det: - Vi prøver så godt vi kan å tilrettelegge for at våre ansatte skal kunne jobbe fleksibelt og og fra hjemmekontor, også etter koronapandemien. De som har ergonomi-utfordringer får hjelp til å løse dette.

Les hele saken på Handikapnytt.no:

Publisert av Anders Teslo