Empo TV

Filmsending 17.februar:

Animasjon, eventyr og superhelter fra Marvel universet.

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, der vi har dette å by på: Asterix og Obelix vender tilbake, Gubben og Katten – og Carl Edvard har sett «Ant-Man and the Wasp: Quantumania».

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2023 kl 08:54

Vi starter med det som må sies å være Frankrikes mest kjente duo, for nå vender Asterix og Obelix tilbake. Og denne gangen må de to gallerne legge ut på deres tøffeste eventyr til nå, i «Asterix og Obelix i Dragens rike». Den kinesiske prinsen Deng Tsin Qin har iverksatt et statskupp mot Kina, og keiserinnen har blitt fengslet. Datteren hennes, prinsesse Fu Yi, klarer imidlertid å rømme, og ber Asterix og Obelix om hjelp. De to gallerne slår følge med prinsessen på hennes vei for å frigjøre Kina, men det er flere som er interessert i å avlegge Midtens rike et besøk – deriblant Cæsar, som har en drøm om å bli Kinas nye keiser. Regi: Guillaume Canet, aldersgrense: 6 år. (V)

To andre venner som har vært å se som både film og bok i de siste tiårene er Pettersen og Findus, også kjent som Gubben og Katten. De små krabatene som bor hos dem, mukklene, vet vi imidlertid lite om, men det blir det en forandring på nå. I «Mukklene og hvordan de kom til Gubben og Katten» følger vi mukklene mens de lever sitt bekymringsløse liv i en gammel og rotete butikk. Men en dag får butikken en ny eier som ikke kan fordra skadedyr, og dermed drar mukklene avgårde for å finne ett nytt hjem. Regi: Ali Samadi Ahadi og Markus Dietrich, aldersgrense: 6 år. (V)

Ukens tredje film, «Magiske Maurits og hans gløgge gnagere», handler om katten Maurits, som ikke er helt som andre katter. Denne lodne fyren har nemlig en teft for å rane mennesker, noe han gjør sammen med fløytespilleren Knut. Men når Maurits og hans hær av godt utdannede rotter ankommer byen Bad Blintz, begynner det å skje merkelige ting. Noe – eller noen – lusker rundt i byen og spiller en alt annet enn hyggelig melodi. I den norske versjonen hører vi Anders Bye, Marion Ravn, Victor Sotberg og Helge Jordal, og regien er ved Toby Genkel og Florian Westermann. Aldersgrense: 6 år (V)

Denne uken har Carl Edvard vært på kino og sett den tredje filmen i Ant-Man-serien «Ant-Man and the Wasp: Quantumania», og her er hans dom.

Ukens forhåndstitt foregår i Irland, for fredag 17. mars er det premiere på «The Quiet Girl» (V)