Empo TV

Ukas FilmSpesial:

Fra Lilliput til Babylon

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, der vi har dette å by på: Tom Hanks er tilbake i «A Man Called Otto» – Et nytt eventyr med Gulliver entrer kinosalen – og Carl Edvard har sett «Babylon».

Publisert:

I 2012 fikk den da 31 år gamle forfatteren Fredrik Backman sitt store gjennombrudd med boken «En mann ved navn Ove», som ble filmatisert i 2015. Nå har det kommet en amerikansk versjon av historien, og den heter «A Man Called Otto». Etter at hans kone døde, har Otto Anderson mistet livsmotet, og med tiden har han blitt en gretten og bedrøvet mann. Men en dag flytter Marisol og familien hennes inn i nabolaget, og fra dette øyeblikket blir Ottos liv aldri det samme igjen … I hovedrollene finner vi Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller og Manuel Garcia-Rulfo. Regi: Marc Foster, aldersgrense: 12 år. (V)

Ukens andre film, «Gulliver er tilbake», er en frittstående oppfølger til boken «Gullivers reiser» av Jonathan Swift, og ideen bak filmen er det Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, som står for. Etter at han hjalp dem med å kjempe mot den mektige nabostaten Blefuscu, blir Gulliver invitert tilbake til øystaten Lilliput. Ankomsten byr imidlertid på problemer, for Gulliver er nemlig like høy som innbyggerne i Lilliput, og kongen dømmer ham til døden for forræderi. Gulliver klarer å unnslippe dødsstraffen ved å tilby seg å kjempe mot Blefuscus hær, men til det trenger han hjelp fra vennene sine. I den norske versjonen hører vi «Rådebank»-stjerna Odin Waage, Alexandra Rotan, Frank Kjosås og Mikkel Gaup, mens regien er ved Ilya Maksimov. Aldersgrense: 6 år. (V)

Denne uka har Carl Edvard vært på kino og sett storfilmen «Babylon», hvor vi befinner oss i 1920-tallets Los Angeles. (V)

Hva skjer når en gatesmart katt og en gruppe velutdannede rotter slår seg sammen? Det får vi svar på fredag 17. februar, for da er det premiere på animasjonsfilmen «Magiske Maurits og hans gløgge gnagere»!