Empo TV

Ukas filmspesial:

"Drillo" og sverdkjempende katter

Etter en lang og hyggelig påskeferie er Empos filmspesial tilbake, og denne gangen byr vi på en gavepakke av en sending.

Publisert:

Og vi starter med å ønske verdens mest sjarmerende (og sverdkjempende) katt tilbake på kino, for fredag 23. september er det premiere på ”Pus med støvler: Et siste ønske”, som er den 6. filmen fra ”Shrek”-universet.

I dag fyller hele Norges landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen 80 år, og i ukens 1. film, dokumentaren «Alt for Norge», blir vi tatt med tilbake til det som av mange er ansett som den største epoken i norsk fotballhistorie. I filmen følger vi landslaget fra Drillos’ trenerdebut i 1990, via fotball-VM i USA i 1994, til den avgjørende kampen mot Brasil under VM i Frankrike i 1998. Gjennom private opptak får vi også ta del i spillernes hverdag både på og utenfor banen, og foruten Egil Olsen møter vi Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft, Flo-brødrene og Jahn Ivar ”Mini” Jakobsen. Filmen er tillatt for alle, og regien er ved Jo Vemund Svendsen og Daniel Høglund.

I ukens neste film, «The Lost City», blir vi med på et halsbrekkende eventyr med en uvanlig duo. Forfatteren Loretta Sage, som står bak bokserien ”The Lost City” blir kidnappet av milliardæren Fairfax, som sender henne ut på leting etter en skatt som etter sigende skal befinne seg i – ja, nettopp - en tapt by. Den eneste som kan redde Loretta er fotomodellen Alan… som frem til nå har prydet bokseriens forsider som hovedpersonen Dash!

I hovedrollene finner vi Sandra Bullock, Channing Tatum og Daniel Radcliffe, og regien er ved brødrene Aaron og Adam Nee. Aldersgrense: 12 år.

Har du hørt om mannen som kledte seg ut som viking og som flyttet ut i ødemarka?

Den italienske maleren Raffaello Santi, bedre kjent som Rafael, ble bare 37 år gammel, men frem til hans død i 1520 rakk han å male noen av de mest fantastiske bildene som verden har sett. Nå kan du bli kjent med menneskene og stedene som bidro til at Rafael fikk sitt ry som maler i dokumentarfilmen ”Raphael: The Young Prodigy”, som får premiere førstkommende søndag.

Siste punkt på programmet er Carl Edvards filmanmeldelse, og så vidt jeg har skjønt skal det dreie seg om ”Cyrano”.