Empo TV

Handikapnytt

Oslos høyeste utmerkelse til kampen for likestilling og mangfold

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Magnhild Sørbotten, Oslos representant og nestleder i NHF og Aashild Korsgaard, pådriver for inkludering, nedleggelse av institusjoner og initiativtaker til «Tangerudbakken». Begge ildsjelene var invitert til Oslo Rådhus av ordfører Marianne Borgen i går. Ildsjelene forventet at det skulle dreie seg om saken de brenner for, nemlig de funksjonshemmedes levekår, inkludering og likestilling.

Publisert:

Overraskelsen ble stor da ordføreren ville hedre kvinnene med Oslo bys høyeste utmerkelse; St. Halvard-medaljen. Det er en personlig pris som utdeles hvert år til enkeltpersoner. Likevel sier prisvinnerne at de deler prisen med Handikapforbundet og hele bevegelsen i Oslo. Magnhild Sørbotten sa til Handikapnytt at prisen er med på å sette fokus på de viktige sakene forbundets medlemmer brenner for. Korsgaard som i over 20 år vært engasjert, og initiativtaker til Tangerudbakken. Bokollektivet for personer med funksjonsnedsettelse. I 16 år har hun vært medlem i Rådet for personer med funksjonsnedsettelser. På den måten vil hun påvirke politiske beslutninger som kan skape hindringer for funksjonshemmede. Retten til eget hjem, et selvstendig liv og ikke en tilværelse på institusjon var hennes kampsaker.
I NHFs lokaler feiret styremedlemmer tildelingen av St. Halvard med en Kakefest. Magnhild Sørbotten sa til Handikapnytt at hun følte seg beæret og litt i skyggen av tidligere prisvinnere. Blant dem Grethe Waitz, Aud Schønemann, Per Aabel og Einar Gerhardsen. Samtidig bemerket Sørbotten at det er byens politikere som valgte henne til prisvinner. De samme politikere som beslutter de sakene som går ut over de funksjonshemmede. Sammen med Aashild Korsgaard skal de få overrakt St. Halvard-medaljen under en høytidelig overrekkelse, som skjer i under en lunsj i Oslo rådhus, torsdag 12.mai.
Vi i Empo media gratulerer så mye med den fortjenestefulle prisen! Stor takk for det viktige arbeidet dere har gjort for oss alle gjennom årene løp.

Les hele saken: Oslos høyeste utmerkelse til kampen for likestilling og mangfold

Nøkkelord

#LikestillingVis flere