Empo TV

Vålerenga vant cupfinalen for kvinner

Søndag slo Vålerenga Lillestrøm i cupfinalen for kvinner, og det skjedde med to scoringer, hvorav den siste var fenomenal.

Publisert:

- Det var deilig å se den gå inn. Det gikk i "slow motion". Jeg trodde den gikk over, men så gikk den heldigvis inn, sier Marie Dølvik Markussen, som stadfestet resultatet til 0-2, til NRK. Årets cupfinale foregikk på et glissent Ullevaal; noen få gjester, blant dem statsminister Erna Solberg, fikk slippe inn på stadion.

I løpet av de første 90 minuttene skjedde det ingenting - ingen ball fór inn i nettet. Dermed måtte kampen gå til ekstraomganger, og det var her det skjedde: I det 102. minutt satte Njoya Ajara ballen i nettet for Enga, og bare tre minutter senere skjedde det som man snakket om resten av dagen: Martine Dølvik Markussen sendte ballen i en bue slik at den traff høyre målstang - og gikk inn! I de neste 15 minuttene klarte ikke Lillestrøm å utrette noe særlig, og da dommeren blåste i fløyta var seieren klar. Dermed tok Vålerenga-jentene "The Double" i norsk fotball, ettersom de vant Toppserien med 38 poeng*.

• Da Toppserien ble avsluttet sto både Vålerenga og Rosenborg med 38 poeng hver, men Vålerenga hadde bedre målforskjell. Vålerenga - 39 mål, Rosenborg - 34.

Les hele saken: Drømmetreffet som knuste LSKs gulldrøm: – Dette kan vi nyte i repriser herfra til evigheten – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo