Empo TV

Golden Globe-utdelingen avholdt for 80. gang

"The Fabelmans" og "The Banshees of Inisherin" blant vinnerne

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Natt til onsdag norsk tid fant den 80. Golden Globe-utdelingen sted i Los Angeles. Prisutdelingen, som ble sendt på NBC, deles ut til filmer og TV-serier, og bød på glitter, glamour og taler av ymse slag. Men i den siste tiden har Golden Globe-utdelingen vært i hardt vær.

Publisert:

For i de siste to årene har organisasjonen bak Golden Globe, Hollywood Foreign Press Association (HFPA), blitt beskyldt for etiske overskridelser, korrupsjon og rasisme, noe som førte til at kanalen NBC ikke sendte fjorårets utdeling. Programlederen for årets Golden Globe, Jarrod Carmichael, innledet sendingen med å gå rett på sak, og uttalte følgende: "Jeg skal si dere hvorfor jeg er her (...) jeg er her fordi jeg er svart". Og fortsatte med å spøke om at det var den eneste årsaken til at han fikk programlederjobben.

På forhånd var det knyttet store forventninger til filmene "The Banshees of Inisherin", "Everything Everywhere All at Once" og "The Fabelmans", og alle de tre filmene vant Golden Globe-priser. Mens "The Banshees of Inisherin" vant 3 priser, fikk "The Fabelmans" og "Everything, Everywhere All at Once" to priser hver. Under følger en oversikt over noen av vinnerne. (norsk premieredato i parentes)

Beste dramafilm: "The Fabelmans" (premiere fredag 3. februar)

Beste kvinnelige skuespiller - drama: Cate Blanchett, "Tár" (premiere fredag 10. mars)

Beste mannlige skuespiller - drama: Austin Butler, "Elvis"

Beste film - komedie/musikal: "The Banshees of Inisherin" (premiere fredag 27. januar)

Beste kvinnelige skuespiller i komedie/musikal-film: Michelle Yeoh, "Everything Everywhere All at Once"

Beste mannlige skuespiller i komedie/musikal-film: Colin Farrell, "The Banshees of Inisherin" (premiere fredag 27. januar)

Beste animasjonsfilm: "Guillermo del Toro's Pinocchio"

Beste ikke-engelskspråklige film: "Argentina, 1985" fra Argentina

Les hele saken: Her er vinnerne av årets Golden Globe

Kilde: nrk.no, wikipedia