Empo TV

Ble hetset da han fortalte om tarmsykdommen

Reality-deltaker Mario Riera valgte å være åpen om hvordan det er å leve med sykdommen Ulcerøs kolitt. Mange hyller han for åpenheten, men han opplevde også å få hets mens han lå på sykehuset.

Publisert:

Reality-deltaker Mario Riera (22) kjent fra blant annet «Paradise Hotel» og «71 grader nord», valgte i fjor å være åpen om at han har tarmsykdommen Ulcerøs kolitt, en betennelsestilstand som rammer tykk- og endetarmen. Da hadde han levd med sykdommen siden 2017, og har klart å holde det skjult for store deler av omverden.

Tre dager før han som 19-åring skulle i militæret begynte han å fatte mistanke om at ikke alt var som det skulle. Det han trodde var en kjiip omgangssyke, gikk ikke over. Riera fullførte militærtjenesten selv om han fikk diagnosen rett før han skulle inn. – Etter hvert ble jeg nødt til å dra til sykehuset, og der fikk jeg diagnosen Ulcerøs kolitt, forteller Riera til God morgen Norge på TV2. Han forteller at han ikke ante noen ting om sykdommen, men forsto at dette potensielt kunne forandre livet hans. Likevel var han fast bestemt på å fortsette som før.

– Da jeg fikk den beskjeden gikk det ikke opp for meg i starten. Jeg har vært frisk i 19 år, plutselig måtte jeg ta hensyn til en masse ting. Riera fullførte militærtjenesten og prøvde etter beste evne å tilpasse seg den nye hverdagen. – Jeg var fast bestemt på at denne sykdommen skal jeg ha kontroll over, den skal ikke ha kontroll over meg, sier Riera.

Derfor var han heller ikke i tvil om at han skulle være med på realityserier som «Paradise hotel» eller «71 grader nord». Han ønsket å vise andre at dette er noe man kan få til selv om man har en kronisk sykdom. Samtidig innrømmer han at om det er under tv-opptak, eller det er en vanlig hverdag så består mye av tiden på å orientere seg etter hvor det finnes toaletter tilgjengelig. – Trenger jeg en do, så trenger jeg en do. Han har siden diagnosen gått på mange forskjellige medisiner og har blant annet fått cellegift intravenøst, men i november i fjor ble Riera plutselig dårligere.

Saken er fra TV2.no

https://www.tv2.no/underholdning/11943932/

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen