Empo TV

Bodø har vaksinert 1001 innbyggere på én dag

I Bodø klarte man onsdag å vaksinere 1001 innbyggere, og det på én og samme dag. Hos Folkehelseinstituttet (FHI) er man imponert over innsatsen som gjøres i kommunen, og nå ber instituttet landets kommuner om å forberede seg på å øke tempoet.

Publisert:

Siden det første vaksinen ble satt i romjulen, har litt over 1 million nordmenn fått vaksine. Av disse har 722.648 personer fått første dose, mens 287.412 har fått dose nummer 2. - Det føles veldig bra. Det har ikke vært noen voldsomme køer, men det blir gjerne litt på starten av dagen uansett, sier helsesykepleier Karin Snøve Wiik i Bodø kommune. Så langt har 11.000 bodøværinger fått første dose, mens 3.000 har fått dose 2.

- Jeg kan ikke huske i farten at noen andre har klart over 1000 doser, eller to prosent av befolkningen på én dag. Jeg vet ikke om det er norgesrekord, men det er på pallen, i alle fall, sier Preben Aavitsland, som er overlege ved FHI. Han er imponert over hva Bodø har fått til, men at vaksineringen ikke kan fortsette i samme tempo som den gjorde på onsdag. - Men dessverre har vi ikke flere doser. Bodø og andre kommuner må regne med å få samme antall de nærmeste ukene nå. Et stykke ut i mai håper vi å kunne øke antallet betydelig igjen. Da må kommunene være forberedt og utvide kapasiteten, sier Aavitsland. I uke 15 vil det komme flere vaksiner fra Pfizer/Biontech, og FHI spår at juni og juli blir de to månedene hvor det blir vaksinert flest innbyggere.

En av dem som fikk første dose av koronavaksinen på onsdag var sykepleier Gøril Laugsand. - Det gikk bare fint. Det var godt å få det unnagjort, sier Wiik til NRK. Hun er fornøyd med at så mange har villet vaksinere seg, og hun trekker også frem en annen fordel ved at 1000 personer blir vaksinert på én dag: - Vi har lært i dag at dette antallet er noe vi takler greit, vi kan faktisk øke lite grann. Det eneste som er utfordrende er plass til observasjon.

Les hele saken: FHI imponert av vaksinering i Bodø – 1001 fikk første dose av vaksine mot korona – NRK

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo