Empo TV

Ukens filmsending:

Tur og utur

"Moonage Daydream", "Rose", "Ticket to Paradise", "Jentetur" og "Pinocchio" er ukens filmer.

Vi er kommet midtveis i september, og stikkordet for ukens filmsending er reiser.

Publisert:

Som vanlig begynner vi med Carl Edvards anmeldelse, og Carl Edvard – hva skal du snakke om i dag?

Anmeldelse: "Pinocchio"

Tusen takk, Carl Edvard. I år ville den britiske artisten David Bowie ha fylt 75 år, og i dokumentaren «Moonage Daydream» får vi være med på en reise i ordene og tonene til en av verdens mest berømte artister. Filmens regissør, Brett Morgen, har brukt fire år og 18 måneder på å gi «Moonage Daydream» innhold og utseende, og i sitt samarbeid med David Bowie Estate mottok han over 5 millioner gjenstander som inkluderer en samling av tegninger, filmer, notater, bilder og opptak. Med andre ord: Gjør deg klar for en fargerik og musikalsk opplevelse! Aldersgrense er 9 år.

I ukens neste film, «Rose», drar vi tilbake til 1997, og blir med et søskenpar, samt deres svoger, på deres tur til Paris. Inger, søsteren Ellen og svogeren deres, Vagn, setter kursen sørover, og underveis informerer Inger passasjerene om at hun er schizofren – via bussens høyttaleranlegg. Vel fremme i Paris ser trioen frem til noen hyggelige dager, men Inger har også sine egne grunner til å dra til Eiffeltårnets hjemby … I hovedrollene finner vi Sofie Gråbøl, Lena Marie Christensen, Anders W. Berthelsen og Søren Malling. Regi: Niels Arden Oplev, aldersgrense: 9 år. (V)

I ukens siste film, «Ticket to Paradise», drar vi til Bali, og det gjør også det fraskilte ekteparet David og Georgia. De er nemlig på vei for å forhindre datteren deres, Lily, fra å begå den samme tabben som de selv gjorde for 25 år siden, men det skal vise seg at det er lettere sagt enn gjort å spolere et bryllup. I hovedrollene finner vi Julia Roberts, George Clooney og Kaitlyn Dever, og regien er ved Ol Parker som i 2018 hadde regien på «Mamma Mia! Here We Go Again». Aldersgrense: 9 år. (V)

Ukens forhåndstitt byr på både tur og utur, for fredag 14. oktober er det premiere på den norske komedien «Jentetur» - med Janne Formoe i hennes aller første hovedrolle. (V)