Empo TV

Filmspesial 23. februar:

Filmhelgen nærmer seg

Carl-Edvard er på plass med siste filmnytt

Velkommen til ukens filmsending. Anders har tatt seg en velfortjent ferie, men Carl-Edvard gir deg siste filmnytt, anmeldelse, anbefaling og mere til. God filmhelg!

Publisert:

Historisk drama fanger publikums hjerte

Det virker som det historiske dramaet "Bastarden", med sin rå fremstilling av 1700-tallets Danmark, har berørt mange kinogjengere denne uken. Angivelig har kombinasjonen av Mads Mikkelsens kraftfulle prestasjon og Nicolaj Arcels regi ført til sterke meninger blant publikum. Filmens ærlige skildring av en tid hvor overlevelsens nådeløshet utfordret menneskelige verdier, har vært et hett samtaleemne i sosiale medier.

"Night Swim" forvandles fra kortfilm til helaften

"Night Swim" har gjennomgått en imponerende transformasjon fra å være en kortfilm til langfilm. Filmen utforsker de skremende aspektene ved et hus med en påstått uhyggelig fortid - og selvsagt et hjemsøkt basseng.

Bafta hyllest til filmkunsten

For filmelskere og kinogjengere har Bafta Awards vært et sant høydepunkt i år. Med "Oppenheimer" og "Poor Things" som de store vinnerne av kvelden, har det vært mye å feire. Ikke minst gjorde "Zone of Interests" en sterk inntreden ved å kappe tittelen som beste britiske film.