Empo TV

Filmspesial 6.mai

Anders og Carl-Edvard gir deg siste filmnytt

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, der vi kan by på fotball, drama, krig og kjærlighet.

Publisert:

«Uten skyld», gir oss et innblikk i hvordan det er å leve som kvinnelig aleneforsørger i Iran. Livet til Mina raser sammen når hun får vite at mannen hennes ble drept for en forbrytelse han ikke begikk, og nå slites alenemoren overfor et valg: Hun kan søke rettferdighet for hennes mann ved å ta saken hans til retten, eller fortsette å leve sammen med hennes hørselshemmede datter, og som enslig kvinne har hun svært lite makt. Regien er ved Behtash Sangeeha og Maryam Moghadam, og sistnevnte har hovedrollen som Nina. Aldersgrense: 12 år.

«Operation Mincemeat», foregår under 2. verdenskrig, der to britiske etteretningsoffiserer er med på å endre krigens gang. Året er 1943, og den allierte har som mål å bryte Hitlers jerngrep om Europa. De vil imidlertid unngå en blodig massakre, og for å lure nazistene bestemmer de to britiske etterretningsoffiserene Ewen Montagu og Charles Cholmondeley seg for å «rekruttere» den perfekte, hemmelige agenten: En død mann! Filmen er basert på en sann historie, og i hovedrollene finner vi Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald og Penelope Wilton. Regi: John Madden.

I «Mini-Zlatan og verdens beste onkel», møter vi fotballjenta Ella, som ser frem til en drømmehelg med bestevennen hennes, onkel Tommy. Når det viser seg at Tommy har fått seg en kjæreste går helgeplanene til Ella i tusen knas, og for å vinne tilbake onkelen bestemmer Ella seg for å kludre til forholdet deres… på den ene og den andre måten. Filmen er tillatt for alle, og i den norske versjonen hører vi bl.a. Camilla Vandvik Leira, Jakob Oftebro og Frank Kjosås. Regi: Christian Lo.

Ukens forhåndstitt handler om Elvis Presley, for fredag 24. juni er det premiere på storfilmen «Elvis», med Austin Butler som «The King».

Før jeg avslutter må jeg nevne at «Pus med støvler: Et siste ønske», som skulle hatt premiere 23. september, har blitt utsatt til 9. desember. Og dermed sier jeg takk for i dag – vi sees i neste uke.