Empo TV

Klart for messe for seksualtekniske hjelpemidler

Arrangeres onsdag 6. april

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Foto: PxHere, illustrerende bilde

For første gang skal det avholdes en messe for seksualtekniske hjelpemidler for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Messen finner sted førstkommende onsdag.

Publisert:

- Vi mener at det snakkes og gjøres for lite med seksualitet og funksjonsvariasjoner, både i helsevesenet og i undervisning. Dette vil vi gjøre noe med, sier spesialrådgiver Ola Schrøder Røyset i Medvind Assistanse i en pressemelding. Det er Medvind Assistanse og Foreningen for Muskelsykes Ungdom (FFMU) som står bak arrangementet, og Røyset forteller at responsen så langt har vært fenomenal. - Her kan en for første gang se og få informasjon om hvilke seksuelle hjelpemidler som finnes, og få snakke med sexologer og andre fagpersoner, sier Røyset videre, og i anledning messen slippes det en håndbok om seksualitet som er for folk som har behov for assistanse.

Under messen blir det foredrag av Morten Marius Skau, også kjent som tiktokeren Morten Rulle, som kommer til å snakke om seksualitet etter ryggmargskade. Også sexolog Yvonne Dolonen og spesialrådgiver Ingrid Thunem stikker innom. - Vi skal snakke om utfordringer som som samsoving, parforhold, morgenbrød og dating. Den som ønsker, kan også få snakke med noen fra vårt seksualitetsteam, sier Røyset, som forteller at det vil bli arrangert lignende messer andre steder i Norge.

Messen for seksualtekniske hjelpemidler arrangeres onsdag 6. april i Kulturhuset i Oslo, som ligger i Youngs gate 6. Den varer fra kl. 14:30 - 20:00.

Les hele saken: På høy tid å snakke om seksualitet

Kilde: handikapnytt.no

Nøkkelord

#seksualitetVis flere