Empo TV

Kortnytt onsdag 1. juli 2020

Forfatter Beate Grimsrud er død

Publisert:

Den norske forfatteren Beate Grimsrud er død, 57 år gammel, etter å ha vært syk i en lengre periode. Grimsrud ble født i Bærum i 1963, og bosatte seg i 1984 på Södermalm i Stockholm. Hennes debut kom i 1990, da hun ga ut novellesamlingen "Det er grenser for hva jeg ikke forstår", og hennes siste bok, "Jeg foreslår at vi våkner", fikk terningkast 6 i VG. Hun har også jobbet med film og TV-programmer. - Norge har mistet en stor forfatter. Som forlag er har vi også mistet en kjær venn. Vi kommer til å savne de lange samtalene, stemmen i telefonen, latteren, fantasirikdommen og det årvåkne intellektet, sier redaksjonssjef for norsk skjønnlitteratur i Cappelen Damm, John Erik Riley.

Les hele saken: https://www.vg.no/rampelys/bok/i/VbWkWd/forfatter-beate-grimsrud-er-doed

Om fotsopp - og hva du bør gjøre hvis du får det

Nå om sommeren er det mange av oss som lufter føttene sine, og det er lurt, for da forhindrer du at fotsoppene fester seg. - Sopp finnes over alt, og det er mange soppsporer som kommer i kontakt med føttene. Hvis forholdene ligger til rette, begynner soppen å gro. Da er den vanskelig å få vekk, forklarer hudlege Jon Langeland. I følge Folkehelseinstituttet får 10 prosent av befolkningen her i landet fotsopp, og flesteparten av de som får det er menn. - Soppen liker seg på våte føtter som ikke får luft. Idrettsutøvere, militære og de som må gå med vernesko er utsatte grupper, sier Langeland. I artikkelen under, som er fra nrk.no, får du noen tips til hva du kan gjøre dersom du får fotsopp, og ett av tipsene dreier seg om neglesopp: Dersom du har gulbrune negler, klipp av en bit av neglen og ta den med til fastlegen. På den måten kan du få sjekket hva slags sopp du har fått - og få riktig behandling.

https://www.nrk.no/livsstil/unnga-fotsopp-med-sandaler-1.15059574

Klart for nytt - og helsprøtt - eventyr med Knutsen og Ludvigsen

For 50 år siden så Knutsen & Ludvigsen - den musikalske duoen som bor i en tunnel - dagens lys. I 2015 dukket de opp i dataanimert form i langfilmen "Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin", hvor manus var ført i pennen av den ene halvdelen av duoen: Øystein Dolmen. (Dolmens kollega, Gustav "Ludvigsen" Lorentzen, døde i 2010). Nå er duoen tilbake i "Knutsen & Ludvigsen 2 - Det Store Dyret", som får kinopremiere 25. september.

Les handlingen og se traileren: https://www.filmweb.no/film/NFD20190226

Publisert av: Anders Teslo