Empo TV

Må dra hjem for å teste seg

For mange av oss er sommerferien allerede godt i gang, mens andre ser frem til å slappe av i sola. I en tid hvor koronaviruset herjer over store deler av verden, gjelder det imidlertid å vaske hendene grundig, samt at man ikke sitter for nær folk. I Kragerø har man kommet frem til at de som bor langt unna byen må dra hjem for å teste seg.

Publisert:

- Vi anbefaler de som bor 2-3 timer unna, å dra hjem å teste seg, sier Kragerøs ordfører, Grunde Wegar Knudsen (Sp). Dette kommer av at det er begrenset kapasitet på byens legevakten og laboratorium, og Knudsen sier at de bare har mulighet til å teste egne innbyggere for covid 19. - Er du tydelig syk, blir du testa og fulgt opp, men har du litt snue, bør du dra hjem, sier Knudsen. Kragerø har rundt 10 000 innbyggere, men nå i sommer er besøkstallet ventet å komme opp i 50 000.

Både på Sørlandet og i Vestfold vil det i år være ulik praksis når det kommer til koronaviruset. Mens de i Færder og Tønsberg tar imot turister og egne innbyggere, kan sommerturistene teste seg for viruset i Risør. I Lillesand kan man også teste seg, men da må man ha avtale. Dersom det blir for mange, kan man bli sendt til legevakten i Kristiansand. Men i Grimstad er kommuneoverlege Vegard Vige bekymret foran sommerens storinnrykk.

- Vi vil absolutt at folk skal teste seg hjemme. Vi holder pusten og det er med gråten i halsen vi går sommeren i møte, sier Vige.

PS. NRK melder at ny forskning fra FFI viser at dråper som inneholder smitte fra pusten vår kan sveve i lufta i timvis. Det kommer dråper ut av munnen vår når vi hoster, snakker, ler og puster. Forskerne mener at den nye kunnskapen kan komme godt med når det gjelder forskning på fremtidige pandemier.

Les hele saken:

NRK.no - Sommergjester må dra hjem for å teste seg

Publisert av Anders Teslo