Empo TV

Ukas filmspesial:

Munch, Halvdan Sivertsen - og Tina og Bettina

To av våre store blir portrettert - først en helaftens dokumentar om Halvdan Sivertsen, før filmanmelder Carl-Edvard sier hva han mener om spillefilmen om Edvard Munch.

Publisert:

I ukens første film, "Nøff", møter vi Babbe, en 9-årig jente som drømmer om å ha et kjæledyr. Helst vil Babbe ha en hund, men det går ikke, ettersom faren hennes er så allergisk mot dyr. Imidlertid er gleden stor når hennes ukjente bestefar dukker opp for å gi Babbe … en allergifri gris! Hun går i gang med å lære grisen, som får navnet Nøff, å oppføre seg som en hund, og livet smiler til dem begge - helt til Babbe får vite at bestefaren hennes har en fortid som pølsemaker. Og vi vet vel hva pølser er laget av, ikke sant? I den norske versjonen hører vi bl.a. Iva Bye-Nilsen, Ivar Nørve, Turid Rivertz Vatne og Thomas Jørstad Pettersen. Regi: Mascha Halberstad, aldersgrense: Tillatt for alle. (V)

5. januar i år fylte hele Norges Halvdan Sivertsen 73 år, og ukens andre film, «Halvdan førr evig», gir et innblikk i livet til artisten og gitarkameraten. Her får vi historien om hvordan Sivertsen gikk fra å være en opprørsk og smal artist, til å bli en av de mest folkekjære artistene Norge har fostret. I tillegg til Halvdan Sivertsen møter vi Ella Marie Hætta Isaksen, Åge Aleksandersen, Sondre Justad og Jørgen Nordeng. Regi: Gunnar Sohlberg Hagen, aldersgrense: tillatt for alle. (V)

I august fyller den sørkoreanske regissøren Park Chan-wook 60 år, og i de siste 20 årene har han stått bak filmer som «Oldboy» fra 2003, «Stoker» fra 2013 og «Kammerpiken» fra 2016. Nå er Park klar med sin nyeste film: «Descision to Leave». Når en erfaren fjellklatrer omkommer, melder spørsmålet seg: Var dette et ukell, eller står noen bak? Etterforskeren Hae-joon settes på saken, og han begynner å mistenke at fjellklatrerens kone, Seo-rae, har noe med hendelsen å gjøre, ettersom hun tilsynelatende er lite preget av den. Men samtidig som han graver seg nedover i saken, begynner Hae-joon å bli litt forelsket i Seo-Rae … I hovedrollene finner vi Tang Wei, Park Hae-il og Jung Yi-seo, og regien er som nevnt ved Park Chan-wook. Aldersgrense: 12 år. (V)