Empo TV

Ukens filmspesial:

Filmsending 9.desember

Animasjon, Eventyr og Superhelter

Denne uken er det ikke mange nykommere å se på kinolerretet. I dagens sending vil vi ta for oss oppfølgere. Vil de bli en like stor hit som den forestående? Først skal Carl-Edvard felle sin dom over "Pus med støvler". Deretter tar Anders oss med på to forhåndstitter på oppfølgere som kommer. Først tar han for seg filmen som går for å være filmhistoriens dyreste filmprosjekt, nemlig "Avatar: The Way of Water". Gitt de enorme kinoinntektene for den første filmen i 2009, er forventningene skyhøye til at også denne filmen skal gi penger i kassa! Så følger "Ant-Man and the Wasp" som kommer på nyåret.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2022 kl 11:01

Hjertelig velkommen til ukens filmsending – fire dager før Lucia. Dagens sending kommer til å ha oppfølgere som en rød tråd, og som vanlig begynner vi med Carl Edvards filmanmeldelse. Og Carl Edvard – denne gangen kan du by på et «Shrek»-elig gjensyn? (V)

Tusen takk, Carl Edvard. Den canadisk-amerikanske regissøren James Cameron kan denne julen feire at det både er 25 år siden hans episke verk «Titanic» hadde amerikansk premiere, og at oppfølgeren til «Avatar» fra 2009 endelig ankommer kinoene. I «Avatar: The Way of Water» har det gått et tiår siden vi sist var på planeten Pandora, og Jake Sully har, sammen med kona Neytiri, blitt foreldre til fem barn. Men familielykken varer ikke lenge, for kort tid etterpå vender en kjent trussel tilbake, og nå må familien Sully – samt resten av Na’vi-ene - samarbeide for å beskytte Pandora. I hovedrollene finner vi Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Stephen Lang. Regi James Cameron, aldersgrense: (V)

Før jeg fortsetter må jeg nevne at «Avatar: The Way of Water» inneholder scener med blinkende lys som kan påvirke de som har lysfølsom epilepsi eller andre former for lysfølsomhet. Filmen kommer på kino onsdag 14. desember.

Superhelten Ant-Man, alias Scott Lang, kan bli så liten at han kan komme seg gjennom et nøkkelhull, og neste år får han, hans datter, Cassie og The Wasp aka. Hope van Dyne bruk for denne egenskapen. For onsdag 15. februar er det premiere på den tredje filmen i «Ant-Man»-serien, nemlig «Ant-Man and the Wasp: Quantumania». (V)